Gastenboek Website    "Answest-Oost"

Klik  Hier  voor terug naar de homepage.

Klik  Hier  voor het plaatsen van een bericht. (wordt zeer op prijs gesteld)

Let op:  I.v.m. automatische email verzameling door derden t.b.v. spam-activiteiten zijn onderstaande

mail-adressen bewust verminkt door er X99X voor te zetten. 

Als u iemand wilt mailen, klik dan hieronder op het mail-adres en haal dan binnen uw mailprogramma de voorvoeging X99X weg.

Update i.v.m. AVG mei 2018: Wilt u uw gegevens laten aanpassen geef dan een berichtje via de mail of via het Gastenboek-formulier.

Als u net een bericht heeft geplaatst ziet u dit meestal binnen enkele dagen hieronder terug.

Naam: Wim van den Berge Vrijdag 3 juli 2020 - 14:20:00
E-mail: X99XWvdb1574@Ziggo.nl
Homepage:
Reactie:

Met veel plezier weer eens naar Answest- oost gekeken. Ik ben er 53 jaar weg. Maar het blijft trekken.

Vorige week met de camper op de dijk bij de voormalige werf en de destructor (Gekro) gestaan. Het uitzicht is er fantastisch.

Wim van den Berge / Boxtel

 


Naam: Familie Kon Vrijdag 1 juni 2018 - 14:28:00
E-mail: X99Xaekon@kpnmail.nl
Homepage:
Reactie:

Een hele mooie site over Hansweert. Alhoewel wij geen echte Hansweerders zijn, denken wij toch met plezier terug aan de 13 jaar dat wij daar verbleven hebben. Onze 2 prachtige dochters zijn dan ook in Hansweert geboren. Wij hadden het geluk om een stukje van het oude Answest-Oost nog te zien voor het uiteindelijk verdwenen was. Wij hebben er een fantastische en veilige tijd gehad. Het gaf ons de rust die wij nodig hadden. Dus voor ons een leuke site die herinneringen ophaalt. 

Famile Kon / Roosendaal

 


Naam: Jan van Strien Donderdag 1 maart 2018 - 17:26:00
E-mail: X99Xj.strien@upcmail.nl
Homepage:
Reactie:

Vanaf 1945 tot 1949 ben ik in Hansweert op school geweest op het internaat Maria Oord bij de nonnen. lagere school vanaf klas 2 tot en met 6. Ben daar vandaan naar Huibergen gegaan naar klas MULO. Als aandenken wil ik hier mijn schoolvrienden op plaatsen die met mij in Hansweert op school zijn geweest. Dat zijn,

Fred en Willy van Hove en wat zussen van hun van het sleepschip Damco 137 3000 ton.

Bertus en zijn zus Corrie kerkhof van het sleepschip Eliza Belg 1850 ton.

Krijn Zandburg van de Angele een sleepkempenaar van Pijl uit Terneuzen.

Dan Walter van Damme van de Rachel een motorscheepje van 300 ton.

Theo de koning, Jantje Wanders van de Rijnland van Akkermans. Jantje is met zijn ouders en zussen geëmigreerd naar Australië.

Dora Bakker, Lucia de Boer en met haar nog wat oudere zussen, Corrie Kindt.

Dan die jongens van Wendt, die ook op een kempenaar voeren met een opduwer.

Antoon van Mechelen, Keessie Moonen van de Kenia  van Vulkaan.

Welke naam hadden die nonnen, Maria Dorathea, Willibalda en onze juf is klas twee weet ik niet meer.Wel meester Kerremans van klas 3.

Zelf ben ik nu 80 jaar oud, gevaren eerst bij mijn ouders op het sleepschip "Valerie" later als schipper op de "Frans '1386 ton,ex Irmgard, op het ms Edmond. Als zelfstandige op het sleepschip Gijsbert ex Harpen 61, op de Gijsbert senior 2700 ton met 1200 pk Cummings. Wij kwamen af en toe langs Hansweert, met grind of kolen van Vlissingen naar Geertruidenberg. Dan bakker de Boer die op de sluis liep, en in Wemeldinge Ruisser die zich kapot sjouwde met flessen melk en zakken aardappelen. en je had de tijmannen die een draad van je aan pakte als je in de kom van de sluis moest af meren. mooie tijd , leuke herinneringen, o ja de olie boer die mij wel eens aan boord bracht als mijn ouders in het kanaal lagen om op de schutten te wachten. Hansweert mijn jeugd jaren door gebracht. Als er nog mensen zijn die mij willen mailen over die tijd dan naar j.strien@upcmail.nl  Ik schrijf altijd terug.

Vele schoolvrienden zijn al gaan hemelen, maar misschien zijn er kinderen die nog vragen hebben.

Hansweert, 

          Vaarwel,

Jan van Strien / Zwijndrecht

 


Naam: Nellie Wortel Woensdag 2 augustus 2017 - 11:44:00
E-mail: X99Xckuiper@quicknet.nl
Homepage:
Reactie:

Was op vakantie op Kamperland zoals zo vele jaren.. en altijd even naar Hansweert even lopen op de dijk even de frisse zeewind door je haren....nog steeds heimwee naar vroeger aan de fijne tijden en jeugd in de Put waar ik woonde op nummer 20 hele fijne zomers beleeft..leuke schooltijd.. ook het is allemaal nostalgie..maar Hansweert blijft voor mij nog steeds een warm plekje in mijn hart. Ben nu bijna 70 maar Hansweert vergeet ik nooit.....

Nellie Wortel / Den Helder

 


Naam: Adriana Cafra (Adelien Wanders) Vrijdag 17 maart 2017 - 22:19:00
E-mail: adrianadavid@aapt.net.au
Homepage:
Reactie:

Mijn broer Jan, mijn zus Betsy en ik zijn op Maria-Oord geweest. Mijn zus en ik hebben daar de watersnood ramp mee gemaakt,en daarna voor een poosje in Sittard geweest. We zijn geëmigreerd naar Australia in 1955. Er zullen wel minder mensen nog zijn die op dat internaat voor schippers kinderen geweest zijn. In ieder geval groeten aan al degene die dit lezen en ook op Maria-Oord geweest zijn.


Adriana Wanders / Mornington Victoria Australia

(webmaster: zie ook berichtje van Adriana op 5 november 2009 in gastenboek)


Naam: Dieny de Jongh Woendag 8 Feb. 2017 - 20:00:00
E-mail: X99Xodwerf@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Ben in Maria Oord geweest vanaf 1950 tot de watersnood en toen naar Sittard. Ook mijn broer Cees mijn zusje Jeanneke en neef Kees waren daar. Ben later getrouwd met Otto Meijer die eveneens daar op school zat. De twee kezen zijn inmiddels overleden. Wij hebben tot 2004 gevaren, wonen nu in Bolnes bij Rotterdam. Bewaar leuke herinneringen aan mijn schooltijd. Hoop via deze weg nog oude bekende te vinden.

Dieny de Jongh  / Zwijndrecht                                                                                  


Naam: O. Meyer                Woendag 8 Feb. 2017 - 17:00:00
E-mail: X99Xodwerf@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Met hoeveel zijn we nog over van Maria oord na al die jaren?                                                                                         .

O. Meyer / Ridderkerk                                                                                 


Naam: Jan van Strien Woendag 8 Feb. 2017 - 16:00:00
E-mail: X99Xj.strien@upcmail.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Vanaf 01-09-1945 ben ik op Maria Oord te Hansweert west naar school gegaan. Ben daar 4 jaren geweest en 3 maanden op het nieuwe internaat Hansweert oost geweest. Mijn vader was schipper op het sleepschip Valerie 1742 ton en voer wel eens langs als hij naar Duisburg of andersom naar Antwerpen moest. Ik heb de 2-3-4-5 klas doorlopen. De school stond naast de huidige kerk, waar ik nog misdienaar ben geweest. Zuster Theadora en Williwalda waren de nonnen voor de jongens, krengen van barmhachtigheid noemden wij ze. De ramp in 1953 heb ik niet mee gemaakt. Toen was ik al matroos bij mijn vader op boven vermeld sleepschip. Mijn mede kostgenoten waren: Krijn Zandburg, Bertus Kerkhof, Willy van Hove ( Damco 137) de gebroeders van Damme van de Rachel, Theo de Konink, Jantje Wanders (ex Rijnland van Akkermans, Kees Moonen, gebroeders Wendt, Antoon van Meel, die met mij naar Huibergen zou gaan, maar nooit meer gezien. en natuurlijk de meiden niet te vergeten want het was een gemengd internaat met een gemengde leerschool. Dit is voorlopig mijn verhaal, Jan van Strien 05-06-1937

Jan van Strien / Zwijndrecht                                                                                  


Naam: Tineke van den Heykant - van Duin Vrijdag 2 Sept. 2016 - 22:32:00
E-mail: X99Xtineke@heykant.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Hallo wat een mooie site is dit van Answest oost. Heb nog hele goede herinneringen aan mijn eerste woonplaats. Ik ben zelf geboren in de Julianastraat en daarna naar de Kanaalweg verhuist. In 1968 moesten we verhuizen en was ik heel boos dat ik mijn vriendin Carla Vos kwijt was. Zal wel eens kijken of ik nog foto's kan in scannen en door kan sturen van ons in die tijd.

Tineke van den Heykant - van Duin / Etten - Leur                                                                                     


Naam: Peter van Duin Woensdag 31 Aug 2016 - 23:25:00
E-mail: X99XDuin97@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Wat een leuke site. Ik ben in 1963 geboren in Hansweert en heb er gewoond tot 1968. We zijn moeten verhuizen i.v.m. verbreden van het kanaal. Wij woonden tegen over de Fam. Drenth en ik was goed bevriend met Erik Vos. Ik woon sinds 23 jaar weer terug in Zeeland met veel plezier. Nu mijn ouders zijn overleden ben ik toch weer terug gaan zoeken naar waar ik gewoond heb en zou graag oude foto's van vroeger willen hebben om mijn kinderen te laten zien hoe we opgegroeid zijn. Mijn oudste broer was bevriend met John Nelis en Rinie Poley  en een zus met Carla Vos. Wij zijn verhuisd naar Spijkenisse in 1968 en ik heb Zeeland altijd gemist. Hr. Den Arend deed vroeger aan houtbewerking en maakt houten stoven en die heeft mij gestimuleerd om timmerman meubel maker te worden en dat doe ik met veel plezier nu ook in Middelburg.

Peter van Duin / Wissenkerke                                                                                                 


Naam: W. van Meel  -  m.s. Bean Woensdag 11 Mei 2016 - 18:52:00
E-mail: X99Xwvanmeel@kpnmail.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Ik heb van 1948 tot 1953 op het Maria oord internaat geweest. Kom nog wel eens door de sluis van Hansweert.

W. van Meel / Lage Zwaluw                                                                                                    


Naam: Ad Durinck Maandag 7 Maart 2016 - 19:29:00
E-mail: X99Xan.durinck@gmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Wie kan mij E-mailen over het café, Werfdijk Hansweert. Mijn opa Adriaan Durinck is eigenaar geweest in het jaar 1906 tot 1930.

In het café was een foto van een Holland Amerika zeeboot.

Hartelijke groet,

Ad Durinck geboren 1 januari 1940 / Woonplaats: Dordrecht                                                                                                             


Naam: Anya Zondag 28 Juni 2015 - 15:51:00
E-mail: X99Xkanaal1866@gmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Leuke site. Ik heb een link geplaatst op www.kanaal1866.nl

Kijk daar ook even op.

Anya / Wemeldinge                                                                                                             


Naam: Marij Oostvogels Maandag 27 April 2015 - 22:04:00
E-mail: X99Xmarijoostvogels@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Ik ben in 1953 geboren in Hansweert. Ik heb 3 broers en een zus en we zijn in 1964 verhuisd naar Roosendaal. Mijn moeder heet Maria Huyben van Oeffelen en ik zou graag nog iets horen van iemand die ons nog kent.

Groeten van Marij Oostvogels / Roosendaal                                                                                                                       


Naam: Willem van Wanrooy Vrijdag 20 Maart 2015 - 19:55:00
E-mail: X99XWILLEMWANROOY@HOME.NL
Homepage:                                                                 
Reactie:

Ik zat wat te surfen en kwam hier uit. Een goede site toch, ga zo door luitjes. Groetjes                                

Willem van Wanrooy / Bergen op Zoom 


Naam: Kees Kolen Woensdag 19 november 2014- 14:40:00
E-mail: X99Xckolen@nelok.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Prachtige plaatjes, met name de foto's van het sluizencomplex en directe omgeving. Ik heb zelf 7 jaar (1980 - 1987) gewerkt bij Rijkswaterstaat  (onderhoudsdienst WED) op het kantoor aan de Zanddijk. Veel goede herinneringen aan de sfeer, mensen en omgeving in Hansweert Oost en West.

Kees Kolen / Kloetinge


Naam: Jacob van den Oever Zondag 9 november 2014- 12:15:00
E-mail: X99Xjvdo@live.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Mijn complimenten voor deze zeer uitgebreide site over "oost". Heb alles uitgebreid bekeken, en het is goed dat jullie zoveel informatie samengebracht hebben. Mijn band met "oost" gaat terug naar eind jaren '70 tot pakweg '83. Ik heb er zelf nooit gewoond maar ben er in die tijd wel veel geweest, en het heeft veel herinneringen opgeleverd waar ik met plezier naar terugkijk.

Jacob / Papendrecht


Naam: Bas Walravens Zondag 5 oktober 2014- 12:12:00
E-mail: X99Xwalravens@telfortglasvezel.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Bericht: Van 1951 tot de watersnood 1 feb. 1953 op het schippersinternaat Maria oord gezeten.                 

Bas Walravens / Gendt

 

 


Naam: Evelien Dinsdag 26 augustus 2014- 10:04:00
E-mail: X99Xelfelientje@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Hallo, Ik zie hier berichten over Zeeland voorbij komen dus misschien is deze vraag dan ook meer hier op zijn plaats. Ik ben op zoek naar familie of mensen die meer kunnen vertellen over Geerard Kuzee, ook wel: Gerrard. Geboren op 27 november 1859 - Heinkenszand Gestorven op 7 april 1930 - Heinkenszand. Hij heeft een tijdje met zijn broer Hendrik Kuzee in Indonesië gewoond (Nederlands Indië). Ik hoop dat iemand iets weet , ook over zijn tijd daar. Groet Evelien 

Evelien / Utrecht

 


Naam: At van Steijn Donderdag 15 mei 2014- 17:34:00
E-mail: X99Xe.oversteegen@uvt.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Wat een ontzettende leuke site, waar ongetwijfeld erg veel werk in is gaan zitten. Ik heb van 1949 tot 1953 in de marechausseekazerne gewoond, mijn vader was toen brigadecommandant. Na de watersnood zijn wij naar Den Haag verhuisd. Dank voor jullie initiatief!

 

At van Steijn / Den Bosch

 


Naam: Wim van den Berge Zondag 17 november 2013- 10:20:00
E-mail: X99XWillemvandenberge@Hetnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Door eveneens oud inwoners van Answest werd ik gewezen op Terugkieke over Hansweert. Ik zag vele bekende gezichten. Omdat ik niet weet of deze film via internet vrij is te kijken, is mijn vraag: is er vanuit de site Answest-Oost niet een link te maken naar het bedoelde filmpje. Ik ben 45 jaar weg uit Hansweert Oost, maar het heeft een onvergetelijke indruk achtergelaten.

M.vr.gr. Wim van den Berge

Reactie webmaster,

Wim, ik heb je verzoek ingewilligd. Ik hoop dat Omroep Zeeland de Web adressering niet wijzigt. De link naar de filmpjes (Oost en West) is te vinden aan het begin in de categorie W2 ( Wonen ' 53 - '80 ). Als je  Hier  klikt ga je er direct naar toe.

 


Naam: Ada de Groot-Albers Dinsdag 29 oktober 2013- 19:52:00
E-mail: X99Xdegrootada@gmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Gisteren zag ik bij omroep zeeland/trugkieke mijn onderwijzer uit de 5e klas lagere school 1960 dhr Boon, dit was zijn laatste jaar in Krimpen aan de Lek en ging hij naar Hansweert. Voor velen de fijnste leraar die wij hadden! Nu zou ik graag willen weten hoe zijn leven in Hansweert is verlopen. Veel oud-leerlingen van hem zouden dit ook graag willen weten.

 

Dank alvast en groet,

Ada de Groot-Albers / Lekkerkerk

 


Naam: Heidi Will Maandag 21 oktober 2013- 11:30:00
E-mail: X99Xmzet@tiscali.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Gisteren ben ik sinds 13 jaar geleden weer in mijn geboortedorp Hansweert geweest, wilde het zo graag aan mijn dochter laten zien waar ik ben geboren, ik ben in 1964 geboren daar en heb er tot 1971 gewoond met mijn 2 broertjes peter en walter en mijn zusje manuela en mijn vader en moeder helmut en gerda will. Wij zijn in 1971 verhuisd ivm met het werk van mijn vader naar rotterdam. Maar toen ik daar gisteren was, was ik met stomheid geslagen dat er zoveel dingen er niet meer waren, zelfs de burkinstraat waar ik ben geboren was er niet meer, ook het oude huis van bergingsbedrijf polderman niet meer alles is weg, de sluizen de winkels enz. Voor mij echt een shock om te zien. Mijn ouders gingen vroeger om met dolf en adrie petrouchek en dochter Miriam waar ik heel veel bij heb gelogeerd ook toen we in rotterdam woonde, ook had mijn moeder een vriendin die mientje heette en in een van de noorse huisjes woonde, adrie is lang geleden helaas te vroeg overleden ben nog lang geleden bij haar zus tante jo en haar man geweest, waarvan ik gisteren hoorde dat die ook een paar jaar geleden zijn overleden, ze woonde in de Kerkstraat ook niet meer te herkennen, alleen tante pleuni leefde nog heb ik gehoord en woont in een aanleunwoning in mariaoord. ik weet dat ik als kind heel graag bij de familie polderman kwam en vooral bij de dochter van leen, dineke. Ik heb van Leen een heel mooi aandenken gehad,een kop en schotel van heel mooi blauw en een randje en de binnenkant van bladgoud en dat moest mijn moeder bewaren voor mij en als ik zestien zou worden mocht ze het aan mij geven,ik heb het nog steeds en ben er apentrots op en staat op een veilig plekje, zou ook wel willen weten hoe het met dineke gaat!! Voor mij een hele leuke herinnering aan hansweert. Zijn er nog mensen die mijn ouders hebben gekend daar ben ik nieuwsgierig naar, helaas is mijn vader in 1999 overleden en ben ook benieuwd of dolf nog leeft want ik was daar zo vaak in huis en heb daar zoveel goede herinnering aan. Vind het ook super leuk dat deze site er is geweldig.

 

Met vriendelijke groet Heidi Will  /  Maassluis

 

Oproep:

Ik heb nog een vraag :  Ik ben namelijk op zoek naar Manuel …. Ik weet geen achternaam maar hij heeft in 1962/1963 in huis gewoond bij mijn oma Hilligje Jonkman en mijn moeder Gerda Hulshoff. Hij was een kostganger en als ik het goed heb studeerde hij voor arts. Nu weet ik niet meer waar mijn oma woonde volgens mij in de Burkingstraat of Oude Kerkstraat maar misschien zijn er mensen die dat wel weten. Ik hoor het graag mvg Heidi     mzet@tiscali.nl

 


Naam: Ad Potter Zondag 8 september 2013- 18:38:00
E-mail: X99Xadpotter@zonnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Beste heer Poley,

De hele zondagmiddag heb ik me zitten vermaken met uw grootse werk. Geweldig, deze site! Welke band heb ik, als geboren Vlissinger met Hansweert. Mijn grootouders woonden aan de Hansweertse straatweg, naast Jo en Katrien aan de ene kant en fam de Hooge aan de andere kant en opa Potter was werkzaam als sluismeester. Mijn vader en moeder hebben gewoond in de sluiswachtershuisjes (vader werkte dus ook op de sluis) en daar is ook mijn broer geboren. Verder waren de fam Meijaard uit de kruidenierswinkel Centra een oud-oom en -tante van moederszijde, waar mijn moeder in haar jonge jaren in de winkel heeft gewerkt. Op familiebezoek was een bezoek aan de sluizen voor een kind altijd een belevenis. Uw hele site, een feest van herkenning. Bedankt

Ad Potter / Numansdorp

 


Naam: Corrie Schippers Maandag 15 Juli 2013- 21:19:00
E-mail: X99Xcorrieschippers@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

(Reactie op onderstaand/voorgaand bericht)

Hallo Henk van Es,

Jij vraagt om de naam van het café van tante 'Sjaan', dit was "Nationaal", tegenwoordig heet het  't Anker. Letty de leeuw woont nog op Hansweert en is nu getrouwd met de eigenaar van café Zeelandia,  groetjes.

Corrie Steutel-Schippers / Hansweert

 


Naam: Henk van Es Vrijdag 12 Juli 2013- 21:37:00
E-mail: X99Xhenkvanes@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Vroeger voerden wij regelmatig door het kanaal met de MTS Leda en de MS Elizabeth en dan kwam de parlevinker regelmatig langszij. Wie was dat en zijn er daar nog foto's van ? Tevens gingen wij ook bij het café van tante 'Sjaan'. Wat was de naam van het café ? Ook werkte daar toen nog een jonge dame Letty de leeuw als dat klopt. Woont die ook nog in Hansweert ? Vind het heel erg jammer dat het oude sluis complex is komen te vervallen. Van oorsprong kom ik uit Terneuzen uit een varens familie vandaar. Een paar maanden geleden was ik even in Hansweert. Voor mij ruim 41 jaar geleden. Wist niet wat ik zag, alleen de goede en mooie  herinneringen gingen door mij hoofd hoe het was. In half de jaren '60-begin '70 jaren. Ik was verbijsterd wat er allemaal was gesloopt. Zijn er nog meer foto's in omloop van Hansweert. Ook had ik een nog vraag over de parlevinker boot. De schepen waar mijn ooms op voerden was de Mandel Flipe. Die waren van  een Belgische rederij. Mijn opa voerde 45 jaar voor De Hoop uit Terneuzen. Toen waren dat nog sleepschepen. 

 

Hans van Es / Sint Philipsland

 


Naam: Maddie Meulbroek Vrijdag 05 Juli 2013- 22:45:00
E-mail: X99Xmaddiemeulbroek@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

In de put woonde inderdaad een familie Giljam, dat was op nr. 26. Het waren Jaap en Corrie. Ze zijn daarna verhuisd naar Den Haag, ik denk rond 1960. Ze zijn ook op de reünie in 1987 geweest. Voor zover ik nu weet zijn ze beiden nog ik leven, en zouden ze momenteel in Zwijndrecht wonen. 

 

Maddie Meulbroek / Dordrecht

 


Naam: Marianne Giljam Zondag 23 Juni 2013- 17:57:00
E-mail: X99Xmariannegiljam@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Van 1956 - 1972 heb ik in Hansweert-West gewoond, maar Hansweert-Oost is mij ook heel bekend,immers op weg naar school in Kruiningen kwam ik er iedere dag en er woonden ook veel vrienden en bekenden. Ik heb nog bij de "COMEX" op kantoor gewerkt, dus de scheepvaart ligt me na aan het hart. Mijn vader was bij de Rijkspolitie te Water en voer op de RP 17. Ik heb gespeurd of ik misschien ergens een foto van hem kon ontdekken, maar helaas. In de "Put" zou volgens de foto's een Giljam hebben gewoond, maar dat klopt volgens mij niet, wij waren de enigen met die achternaam. Al met al, ik heb genoten van alle foto's en beschrijvingen.
 

Groeten van Marianne Giljam uit Zwijndrecht.

 


Naam: Alie Oudenaarden-van Overloop Zaterdag 18 Mei 2013- 19:21:00
E-mail: X99Xalie.oudenaarden@gmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Geweldig om Hansweert uit mijn jeugd terug te zien. Altijd was het gezellig, zeker tijdens de kermis en niet te vergeten het wielrennen. Ook de foto's van Vlake, waar mijn moeder geboren is. Alleen is de naam verkeerd gespeld, het is Franje en niet Fraanje. Complimenten voor de mooie reportage!

Alie Oudenaarden-van Overloop / Epen

Reactie webmaster,

Alie, bedankt voor de reactie en de naam heb ik aangepast op verschillende pagina's op de site.

 


Naam: Francien Duinkerke Maandag 22 April 2013- 21:06:00
E-mail: X99Xfduinkerke@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Rien, buurvrouw geniet nog steeds van mijn zo geliefd dorp en dan die echte mooie beelden, wat een herinneringen voor een Answestenear. Dit gaat nooit over, die gezellige sfeer en plaatjes van toen.

Groetjes bure Sien / Kruiningen


Naam: Willem Wanrooy Zaterdag 16 Maart 2013 - 17:57:00
E-mail: X99Xwillem.wanrooy@home.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Er is zo veel op deze mooie site te zien, ga zo door de groetjes.                                                                 

Willem Wanrooy / Bergen op Zoom
 


Naam: Hetty Roggeband-Klippel                                                                                  Dinsdag 12 Februari 2013 - 16:10:00
E-mail: X99Xhroggeband@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Wat een prachtige site, heel mooi.                                                                                            

Hetty / Oud-Vossemeer


Naam: Jan Hamelink Maandag 21 Januari 2013 - 20:30:00
E-mail: X99Xjanileana@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Bij toeval kwam ik op deze site, geweldig genoten hiervan. Wij hebben in de put gewoond, op nr 16 en hier een heerlijke jeugd doorgemaakt. Bij deze wilde ik dan ook doorgeven dat op de groepsfoto senioren 11-04-1987, mijn inmiddels overleden ouders staan, nl nr 1 en 22, dit is dus Dhr en Mevr. Hamelink van nr 16. Dus weer een paar vraagtekens verdwenen.

Voor de rest bedankt voor de prachtige verzameling van gegevens over Hansweert-Oost.

Jan Hamelink / Oostdijk


Naam: J.M Hontelé-Tournoij Maandag 14 Januari 2013 - 20:11:00
E-mail: X99Xannieened@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Als oud leerling in het oude Mariaoord zag ik veel herkenbare foto's. Vooral de Watersnood toen was ik met nog 4 zusjes inwonend in het internaat en zijn we met een roeiboot gered.

J.M Hontelé-Tournoij / Vlissingen


Naam: Frans van der Hart Zaterdag 12 Januari 2013 - 22:45:00
E-mail: X99Xf.v.d.hart@kpnplanet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Samen met broer Henk en onze ouders Cornelis (Kees) van der Hart en ma Jacomina (Mina) van der Hart-Slabbekoorn hebben wij de watersnoodramp in Hansweert-Oost ook meegemaakt. Wij woonden toen in de halve maan (de sluiswachterswoningen) vlak bij de oprit. We zijn met een roeiboot opgehaald via het bovenraam aan de voorkant van de woning. Een oom van ons stond ons al op te wachten en bracht ons met zijn auto naar Eversdijk, waar onze grootvader woonde. 

Frans van der Hart / Krimpen aan den IJssel


Naam: Louis Zaterdag 29 December 2012 - 16:52:00
E-mail: X99Xldechenne@yahoo.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

38 jaar na het bezoeken van het dorp als 8-jarige restte mij slechts een vage herinnering aan het dorp Hansweert Oost.  De vele foto's en onderschriften brengen de herinnering tot leven en vervullen me tegelijkertijd met ongeloof en bitterheid over het verdrinken van zulk een prachtige plek.


Naam: Francien Duinkerke Woensdag 26 December 2012 - 00:02:00
E-mail: X99Xfduinkerke@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Rien wat een tijd op ons onvergetelijk Answest dat dorp vergeet een Answestenear nooit de mooie sluizen met hun rijke historie geweldig dank Fam. Poleij.

Groetjes bure Sien / Kruiningen


Naam: Johan Bal Zaterdag 08 December 2012 - 12:55:00
E-mail: X99Xjbal60@hotmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Ik kwam op de site omdat ik in Kruiningen geboren ben en mijn vrouw van Hansweert komt. Mijn vader, Cees Bal,werkte bij mijn geboorte bij de AMZ en heeft later zijn neef opgevolgd in de Centrale. Vanuit mijn jeugd kwam ik veel op Answest en eigenlijk altijd op Oost. Even kijken bij Pa en naar de sluizen en dan gauw terug naar huis. Ook op de MAVO kinderen in de klas van Oost (Peter Heijnsdijk). Mooie tijd, fijne herinneringen, door deze mooie site. Bedankt

Johan Bal / Velsen


Naam: Marijke den Ouden Maandag 20 Augustus 2012 - 15:53:00
E-mail: X99Xmarijkedenouden@live.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Kwam in een doos een oude foto van het oude binnenvaartschip HECOPILE tegen van mijn schoonvader Hein van Maaren, maar daar stond Hansweert met een D op het einde op. Weet u misschien of dit een oude spelling is?  vriendelijke groeten

Marijke den Ouden / Rotterdam

Reactie webmaster,

Marijke, of het oude spelling is weet ik niet, maar op oude ansichtkaarten kom ik 'Hansweerd' ook verschillende malen tegen met een "d" op het einde.

 


Naam: Jan de Back Maandag 20 Augustus 2012 - 11:57:00
E-mail: X99Xjjdeback@gmail.com
Homepage:                                                                 
Reactie:

Beste Webmaster,

Laat ik mij even voorstellen n.l.  Kleinzoon van Jan Steutel, mijn opa was sluiswachter en hulpsluismeester tot half 1963. Ik kwam iedere vakantie ongeveer 2 tot 3 weken in Hansweert-Oost Kanaalweg 17 periode  1950-1963. Tevens daar de  ramp van 1 Februari 1953 meegemaakt met moeder en zus namelijk mijn Opa was jarig op 31 januari. Mijn Oma heeft een tijdje tot 1 november bij ons in Scherpenisse gewoond. Mijn Opa woonde toen bij zijn broer Frans in West. Ik was verrukt  toen ik al die foto’s (vooral sluizen) en namen zag. Drenth/Treffers/ de Kam/ Henk van der Hart/ Franje/den Arend en nog veel meer het komt allemaal boven drijven. O ja, Henk van der Hart heeft mij in ik denk 1989 /1990 rondgeleid in de controletoren (wacht) van de nieuwe sluis. Bedankt voor de fijne herinneringen die je bij mij naar boven gehaald heb. Ondanks dat ik sinds mei 1954 in de  regio Eindhoven woon blijf ik Zeeuw. Groeten en nogmaals bedankt.

Jan de Back  / regio Eindhoven


Naam: Piet van der Vliet Zaterdag 17 Maart 2012 - 23:11:00
E-mail: X99Xpietenmiep@home.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Hallo allemaal, allereerst wil ik de makers hartelijk danken voor deze leuke site. Ik ben geboren in Hansweert-Oost maar enkele maanden na mijn geboorte zijn we naar de Oude Kerkstraat (Smalle-straatje) in Hansweert-West verhuist. Mijn vader is Sjaak van der Vliet (jarenlang bij Jo Noels in de kolen gewerkt) en mijn moeder Beth Kuzee (van het ijs en de friet). Nadat mijn vader gestopt is in de kolen heeft hij nog een aantal jaren, samen met mijn moeder, de cafetaria in de Hoofdstraat (thans Waalstraat) gerund. Tot 1961 heb ik op Answest gewoond en heb nog vele leuke herinneringen aan die tijd, zoals gebeurtenissen in de zaal van Piet Schot (later Janus de Boer), dansen in de Muziektuin aan de Boomdijk en natuurlijk de kermis met pasen (daar keek je als kleine jongen al maanden van te voren naar uit). In 1961 ben ik getrouwd met Mientje Machielse uit Goes en ben daar gaan wonen. Niet veel later ben ik bij Philips gaan werken en in Roosendaal gaan wonen. Daar werkte op een gegeven moment ook Piet Poley en met hem heb ik het dan ook regelmatig over Answest gehad. Nadat mijn vader en moeder zijn overleden kom ik er nog zelden of nooit, de laatste keer was afgelopen zomer en toen viel mij wel op dat er in het oude deel veel veranderd is en ik moet zeggen niet alles ten goede (zonde). Tot slot wij wonen, met onze twee zonen, schoondochters en drie klein-kinderen nog steeds in Roosendaal. Ik wens een ieder het allerbeste en wie weet tot ziens,

Piet van der Vliet / Roosendaal


Naam: Bernadet Schellekens Donderdag 01 Maart 2012 - 11:46:00
E-mail: X99Xbernadet@zeelandnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Het is een prachtige site. Mijn complimenten hoor. Ik heb ontzettend genoten van de mooie foto's.                                                                                          

Bernadet / Hansweert


Naam: Karel van der Meer Donderdag 16 Februari 2012 - 17:07:00
E-mail: X99Xkarelwvandermeer@live.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Prachtige site over de geschiedenis van Hansweert, roept heel wat herinneringen op. Mijn vader is daar geboren, mijn groot- ouders lagen voor de sluis afgemeerd met hun twee-mast klipper in 1909. De klipper vaart nu in de chartervloot onder de naam Iselmar. De vluchthaven is ruim 1,5 jaar mijn weekend-haven geweest toen ik met zand voer voor de aanleg van de A58 en de kleine ring Antwerpen met het beunschip Zijpe eind jaren '60. Regelmatig een biertje gedronken in het weekend en de boodschappen werden netjes aan boord geleverd.

Karel van der Meer / Vlaardingen


Naam: Eltje Hut Dinsdag 14 Februari 2012 - 19:14:00
E-mail: X99Xmus@hetnet.us
Homepage:                                                                 
Reactie:

Allereerst vind ik het een heel mooi site over Hansweert / Answest. Het doet mij denken aan mijn jeugd en aan de tijd dat ik zelf schipper was en ontelbare keren door de sluizen ben geschut. Ik zie de historie zo voorbij gaan alsof ik er weer ben o.a. de ijsco man, heb er zelf vaak een ijsje gekocht. Ik heb prettige en onprettige herinneringen aan het kanaal en vooral Answest om het verhaal hier te vertellen word te lang. Mijn schip staat er zelfs op http://www.answest-oost.nl/HO/S2/ho-s2-280.htm  We komen net aanvaren aan bakboord. Prima werk ik heb er van genoten.

Eltje Hut / Groningen     ( vroeger m/s Elgé )


Naam: Jan van Strien Zaterdag 11 Februari 2012 - 21:32:00
E-mail: X99Xjanstrien@zonnet.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Via een verre vriend kreeg ik dit onder ogen. Ik heb vanaf 1945 tot 1949 op het RK internaat Maria oord vertoefd. Heb op de school die naast de kerk stond de 2-3-4 en 5e klas gevolgd. Ben ook nog 4 jaar misdienaar geweest. heb maar 3 maanden op het internaat oost kant gezeten. Later zijn wij met het sleepschip Valerie B. voorbij Hansweert gevaren. Later vanaf 1959 als schipper met het sleepschip Frans B. en weer later met het ms. Edmond allen onder de Belgische vlag. Weer later voor eigen rekening met de Gijsbert 1300 ton en vanaf 1980 tot 1990 met de Gijsbert senior 2700 ton met 1200 pk cummings. Je kunt zeggen dat Hansweert mijn tweede heimat was, zeker omdat ik daar op internaat was geweest. Dan was het : Jan, je vader ligt in het kanaal en dan gouw met de olie boot van Ribbens je aan boord laten brengen. De Valerie schudde dan af, je bleef aan boord slapen en 's morgens in alle vroegte als de sleep naar Antwerpen wilde gaan varen dan werd je aan de wal gezet. Mijn vrienden waren Fred en Willy van Hoven + Damco 137, Bertus Kerkhof met zus Corrie,(waar ik verliefd op was) Bertus woont nu in Nijmegen, Krijn Zandburg van de Angele Pijl, Theo de koning, de jongens van , van Damme van de Rachel, en nog wat meiden. Zou er nog wel wat meer over kunnen vertellen maar wie leest het. Aan de makers van deze side, BEDANKT.

Jan v. Strien, krammer 50, Zwijndrecht 
 


Naam: Willem Wanrooy Zaterdag 29 Januari 2012 - 20:35:00
E-mail: X99Xwillem.wanrooy@home.nl
Homepage:                                                                 
Reactie:

Leuke site, heb nog in Hansweert-oost gewoond en op de werf gewerkt. Zonde dat het allemaal weg is. Was er goed wonen. Leuk die foto's en al die namen van vroeger weet je waar ze gebleven zijn.                                                                                                                                                                                                                .

Willem Wanrooy / Bergen op Zoom
 


Naam: C.J. Woensdag 04 Januari 2012 - 15:30:00
E-mail: X99XLiadrie@hotmail.com
Homepage:                                                                    = = =    OPROEP  = = =
Reactie:

In de jaren 60 ik denk rond 67 ben ik als klein meisje mijn  popje verloren op de boot van kruiningen naar perkpolder .ik denk nog vaak aan dat popje het had  een lekkere blonde krullekop en blauwe oogjes keek wat scheel en had dacht ik kuiltjes in dr wangen ze leek (vat het niet verkeerd op) op een mongooltje ze hete voor mij ook zo omdat ze op een buurmeisje leek...heeft iemand die ooit gevonden? Ik zoek me verloren op internet en oude winkels tot nu toe geen enkel resultaat ....

C.J. / Oud-Beijerland
 


Naam: Jos Bron Woensdag 17 Augustus 2011 - 12:42:00
E-mail: X99Xjosbron114@msn.com
Homepage:
Reactie:

Wat superleuk allemaal die oude foto's. Heb een groot deel van mijn jeugd en vakantie's bij mijn opoe in de Waalstraat doorgebracht. Vrouw Dagevos, nog in de Zeeuwse klederdracht. Mijn tante woonde aan de overkant tegenover familie van Ertvelde, zij hadden een tanker de Flamingo, heb een paar keer mee mogen varen en dus ook door de sluizen geweest. Nooit te vergeten dus.

Jos Bron / Sneek
 


Naam: Dagverzorging Erasmusflat Dinsdag 16 Augustus 2011 - 15:39:00
E-mail: n.v.t.
Homepage:
Reactie:

We hebben met veel belangstelling naar de foto's gekeken en naar de toelichting door de maker (P. Poley) van het verhaal geluisterd.

Aanwezigen "Dagverzorging Erasmusflat" / Goes
 


Naam: Hendrik Jan Melse Zondag 07 Augustus 2011 - 13:16:00
E-mail: X99Xhjmelse@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Ik was in 1958 in Hansweert bij mijn Oom en Tante familienaam Jopse/Melse. Ze hadden daar een bakkerszaak. Zoek wederom contact na zovele jaren met nichten in Zeeland. Tante woont nu in Middelburg en is bijna 90 jaar oud.

Graag reacties via mailadres: hjmelse@hotmail.com

Hendrik Jan Melse / Oosterbeek
 


Naam: Nellie Wortel Zaterdag 16 Juli 2011 - 15:23:00
E-mail: X99Xckuiper@qiucknet.nl
Homepage:
Reactie:

Hele fijne herinneringen aan Hansweert heb gewoond op Oosthavendijk 20. Kom er jaarlijks even kijken als we op vakantie zijn in Zeeland. Jammer alles weg maar in mijn hart beleef ik alles opnieuw. HANSWEERT vergeet je nooit.  

Nellie Wortel / Den Helder
 


Naam: André Woons Dinsdag 28 juni 2011 - 14:30:00
E-mail: X99Xa.woons@planet.nl
Homepage:
Reactie:

Mijn oom Ger Woons woonde in de jaren '6o in de Julianastraat. Ik heb daar vaak gelogeerd en door het bekijken van deze site en de daarop geplaatste foto's kwamen vele herinneringen boven. In het gastenboek kwam ik zelfs de naam van een vroegere correspondentievriendin tegen. Naast mijn oom woonde een spoorwegman Geert?, zijn vrouw heette Coby. Ze hadden ook een zoontje. Mijn tante heet Gonda, zij hadden toen 2 zonen: Andries en Gerry en een dochtertje Jolanda, die toen nog een baby was. Mijn oom Ger is nog een tijdje begeleider geweest van een jeugdvoetbalteam. Hij werkte op een scheepsreparatiebedrijf aan het kanaal.

Bedankt voor deze prachtige herinneringen.

André Woons / Purmerend
 


Naam: Linet Scheele Zondag 29 mei 2011 - 22:22:00
E-mail:  
Homepage:
Reactie:

Complimenten en dank voor de site. Heel leuk om terug te zien! Roept veel herinneringen op. Ik woonde vanaf 1962 t/m 1973 in de Julianastraat 29 / IJsselstraat 3.

Vriendelijke groet,

Linet Scheele, Goes
 


Naam: Jannie Borg Zondag 3 april 2011 - 22:06:00
E-mail: X99Xbloemetjebaudoin@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Ik heb ook genoten van de foto's. Geweldig, dat die bewaard gebleven zijn!. Ik ben opgegroeid in Hansweert-West (oude Polderstraat) en was er een paar jaar geleden om het mijn vriendin te laten zien. Ben ik toch verdwaald in m`n eigen dorp! Ik wist niet meer waar ik was! Ik zag de Katholieke kerk ineens van een kant vanwaar ik hem nog nooit gezien had. Bleek ik in het vroegere kanaal te staan! Wat een gewaarwording! Ook dit jaar in Hansweert geweest. Er is van het vroegere dorp weinig meer over. Daarom ben ik ook heel blij met deze foto's. Mijn oudste broer heeft indertijd, eind zestiger jaren, trouwens nog prachtige foto's van Hansweert-West gemaakt, o.a. vanaf de werf! Leuk initiatief, deze site. Veel succes!

Jannie Borg / Rosmalen
 


Naam: Noud en Lies van Poppel Dinsdag 1 februari 2011 - 15:37:00
E-mail: X99Xnoudlies@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Op het ogenblik zijn we bij onze dochter in Brisbane in Australië en hebben half januari hier de overstromingen van dichtbij meegemaakt. Vanzelf gingen onze gedachten terug naar de watersnood in Zeeland op 1 februari 1953. Wij vinden het geweldig dat Piet en Rien Poley deze website hebben opgezet. Gefeliciteerd met de prachtige verzameling foto's.

Groeten van Noud en Lies van Poppel / Bergeijk - Noord Brabant
 


Naam: Pauline Donderdag 27 januari 2011 22:18:00
E-mail: X99Xpauline-fotografie@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Prachtig fotomateriaal van een rampzalige gebeurtenis. Wat een mooie en uitgebreide site. Moet erg veel werk geweest zijn ! Heel mooi gedaan. Mvg Pauline

Pauline / Vlissingen
 


Naam: Wim Hamelink   Donderdag 27 januari 2011 14:20:00
E-mail: X99Xwchamelink@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Ik wil de maker van deze site echt mijn complimenten geven. Ik heb bij het zien van vele foto's terug kunnen denken aan een leuke jeugd op Hansweert oost. Jammer dat het allemaal voor niets moest verdwijnen want de drukke scheepvaart valt ook wel mee, daar had het niet voor nodig geweest .  Groet

WC Hamelink / Goes
 


Naam: Ellie Krist   Woensdag 22 december 2010 01:13:00
E-mail: X99Xylle576@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Hoi Rien, Dat is lang gelden, per toeval kom ik net op jullie site door op Facebook te zoeken naar Hansweert naar mijn vroegere vrienden, waarvan jij er 1 was, we zijn in 1970 verhuist naar Vlissingen, ik was toen 13 en bevriend met jou, Janneke, Peter Jansen, Gerrie van der Lee, Thea Heijnsdijk enz., mijn zusje Joke was bevriend met jouw zusje, ik heb ook nog foto's van die tijd, ik zal ze doorsturen naar je, als ons huis hier in Portugal klaar is, alles staat nu nog allemaal ingepakt in een opslag, we zijn in oktober hier gaan wonen, voorlopig wonen we nog in onze camper en zijn een schuur aan het opknappen tot een vakantiewoning tot de vergunning voor het bouwen van een huis rond is. Ik hoop dat ik wat van je hoor, maar ik stuur over een paar maanden in ieder geval de foto's per email naar je toe!!!! 

Groetjes van Elly Krist

Vila Dianteira, Portugal
 


Naam: Anton Burgs   Woensdag 6 oktober 2010 17:25:00
E-mail: X99Xpafburgs@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Ik heb uw site met veel aandacht bekeken. In 1945 tot 1949 zijn we met 5 kinderen uit een gezin van 9 kinderen waarvan 2 meisjes en 3 jongens op het schippersinternaat mariaoord geweest tussen de boomdijk en de kanaaldijk. Het roept veel herinneringen op. De namen zijn Jeanne, Virginie, Adrie, Marien en Anton BURGS        TOP !!!

Anton Burgs / Goes
 


Naam: André Koss   Donderdag 16 september 2010 16:02:09
E-mail: X99Xa.koss@chello.nl
Homepage:
Reactie:

Mijn vader kwam tot 1957  regelmatig met het m/s Telegraaf 15 van H. Braakman & co uit Rotterdam in Hansweert. Hij was dan onderweg naar Antwerpen of Terneuzen / Gent. Mijn vraag is zijn er nog foto's van deze Telegraaf schepen in de sluis of bij de steigers.

André Koss / Dieren
 


Naam: Peter Mallee    Woensdag 15 september 2010 - 12:23:01
E-mail: X99XP.Mallee1@chello.nl
Homepage:
Reactie:

Mijn naam is Peter Malle. Van augustus 1964 tot twaaf november 1965 ben ik werkzaam geweest als tuinman en onderhoudsmonteur van Maria-oord. Heb ik het daar heel goed naar mijn zin gehad. Daar heb ik de familie Mol leren kennen. Vader Jan Mol vier kinderen twee zonen en twee dochters. Het was met hun voor mij een gouden tijd. Ze waren net een echte familie voor mij waar ik na al die jaren hun nog dankbaar voor ben. Mijn wens is dat ik met hun in contact kan komen. Ik heb zelf ook in Hansweert Oost gewoond, maar moest helaas door gezondheid reden van mijn vrouw Hansweert verlaten. De familie woonde aan de Hansweertse straatweg naast Maria-oord. Ik hoop echt dat iemand van de Familie Mol verhaal herkend en mij bericht stuurt zodat dat wij elkaar kunnen zien en spreken.

Met vriendelijke groeten,

Peter Mallee / 's-Gravendeel  3295 SB 

Aanvullend bericht geplaatst door Webmaster d.d. 17 september 2010: Peter heeft gemeld dat hij d.m.v. een paar telefoontjes via de kerk in Kruiningen in contact gekomen is met de familie Mol. Er heeft een fantastisch gesprek plaats gevonden en er zijn al afspraken gemaakt.


Naam: Jaap van der Steen  Zondag 25 juli 2010 - 15:35:08
E-mail: X99Xj.steen@solcon.nl
Homepage:
Reactie:

(Bericht geplaatst door Webmaster n.a.v. ontvangen mail van  Hr. J. van der Steen)

Hallo Piet Poley,

Sinds enige tijd ben ik bezig me te verdiepen in mijn afkomst. Mijn grootouders en vader hebben allemaal in Hansweert gewoond. Opa werkte bij de douane en woonde "op de sluis". Zijn er nog mensen die hem gekend hebben?

Lijkt mij moeilijk, want hij was van 1878!! 

Zijn naam was Bastiaan van der Steen en die van mijn vader Arie, geboren in 1907. Bastiaan is, volgens de gemeente in 1925 naar Amsterdam gegaan, evenals mijn vader. Het spoor van Bastiaan raak ik hier bijster. Ook het Zeeuws archief geeft hierover geen uitsluitsel. Wie weet is er nog een "Answester" met een archief die iets meer weet. 

Bedankt vast voor de moeite, 

Groeten,  Jaap van der Steen / Swifterbant
 


Naam: Maddie Meulbroek  Vrijdag 7 mei 2010 - 09:41:58
E-mail: X99Xmaddiemeulbroek@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Zeer regelmatig kijk ik even op deze site, naar reacties van mensen, die ik misschien nog zou kennen, en ook regelmatig kom ik nog op Hansweert, even een rondje over de oude sluizen lopen met mijn hond. Het blijft altijd in mijn hoofd, maar wat me nou pas gebeurde. Ik werk bij NS, en zat voor mijn werk in de trein van Den Helder naar Alkmaar. En ik zie daar opeens een bekend gezicht. Carla Walbroek, uit de Put, voor het laatst gezien in 1987 op de reünie. We hebben ontzettend leuk zitten praten over de Put, natuurlijk! Even een gezicht uit een ver verleden, want ja, ook wij zijn langzaam oud aan het worden!

Maddie Meulbroek / Sliedrecht
 


Naam: Jacqueline van Rijsewijk Maandag 19 april 2010 - 17:55:08
E-mail: X99Xinfo@freedom-zone.nl
Homepage:
Reactie:

Hallo allemaal, ikzelf ben geboren in Hansweert-west, in de deltastraat 19, en ik heet oorspronkelijk Jacqueline Eijke. In Hansweert-oost heb ik gewoond in de Rijnstraat op nummer 4. Nadien zijn we naar Borssele verhuist en daarna is er veel gebeurd. Nu ben ik gelukkig getrouwd en heb 3 gezonde dochters en 2 kleinkinderen. Ook ik ben nog wel eens terug gaan kijken maar het was een regelrechte klap in mijn gezicht! Ik was er goed van streek van, want ondanks alles heb ik warme herinneringen aan Hansweert-oost.
Wie weet mij te herinneren?

Groetjes, Jacqueline / Hulst
 


Naam: Peter van Oossanen Zaterdag 05 maart 2010 - 21:58:01
E-mail: X99Xoossanen@gmail.com
Homepage:
Reactie:

Hallo, Al zoekende naar mooie dorpjes en afbeeldingen kwam ik het bizarre verhaal van Hansweert oost tegen, maar nu ik heel goed oude afbeeldingen bekijk en de huidige situatie via googlemaps, snap ik echt niet waarom er zo veel bebouwing weg gehaald is, een groot deel had toch kunnen blijven ?

Grt, Peter v Oossanen / berkel en rodenrijs

Reactie webmaster,

Peter, Hansweert-oost lag middenin de huidige kanaalmonding. De oppervlakte die destijds bebouwd was is nu water of bedijking van het huidige kanaal.

 


Naam: Astrid Goedegebure Zaterdag 27 februari 2010 - 14:55:02
E-mail: X99Xkorstanje60@zonnet.nl
Homepage:
Reactie:
Wat een prachtige reis door mijn jeugd zijn de foto's op de site, die ik doorkreeg van Annie van Riet. Als jongste van de 6 kinderen van Goedegebure van de Oosthavendijk 4 heb ik daar van 1970 tot 1981 gewoond. Prachtige jaren op een dorp waar van alles kon. De herinneringen aan altijd buitenspelen, de "stufkikkers" uit de Put die muziek maakten op straat, de boten in de sluizen en vooral het geluid dat ze maakten zal ik nooit vergeten. Met het bekijken van de foto's komen al deze soms al vergeten herinneringen boven. Telkens weer zal ik op deze site kijken en weer terugkeren naar een mooie jeugd. Hartelijk dank!

Astrid Goedegebure / 's-Gravenpolder

 


Naam: André de Hooge Zaterdag 20 februari 2010 - 15:50:22
E-mail: X99Xandre.de.hooge@hotmail.com
Homepage:
Reactie:
Ik kom zelf oorspronkelijk uit Zeeland (in Goes geboren); jaren in Wemeldinge gewoond!!!  Mijn moeder komt uit Kruiningen. In Hansweert zijn wij begin jaren 90 het laatst geweest daar een tante van mij er toendertijd woonde (in de Roompot)!!!  Dat was in december 1991, net na de kerst; toen hebben we 's middags met z'n allen nog een fijne wandeling gemaakt door het dorp en over de dijk langs de Westerschelde. Het was een beetje frisjes maar dat mocht de pret niet drukken!!!  Dit is echt een leuke site!!!

André de Hooge / Heerhugowaard

 


Naam: A.J.Durinck Zaterdag 20 februari 2010 - 14:48:02
E-mail: an.durinck@kpnmail.nl
Homepage:
Reactie:
Een mooie site waar ik met plezier naar kijk. Mijn ouders zijn geboren in Hansweert. Opa A.Durinck heeft een huis Café&restaurant bewoond vlakbij de aanlegsteiger Hansweert Perkpolder. Op de gevel stond "men wacht hier voor boot en tram". Later heeft Schothorst daar nog het café verder uitgebaat. Zijn er van dit huis en het café nog foto's in te zien? Groeten Ad Durinck zoon van Cornelis en Emelie Mollet.

Ad Durinck / Dordrecht

 


Naam: Corry van Wanrooy Donderdag 11 februari 2010 - 22:27:00
E-mail: umbaw@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:
Jeetje wat leuk zeg die oude foto's weer te kunnen zien. Wij zijn begin jaren 60 van Zierikzee verhuist naar Hansweert-Oost. In de Julianastraat nr 51 en wat later de Rijnstraat 6 werd. Naast ons woonde de familie Boonman. Ik heb daar zelf met heel veel plezier gewoond temeer ook omdat de wijk heel kinderrijk was. Mijn jongste broertje is daar nog geboren. Wij vonden het heel jammer dat we moesten verhuizen naar Kruiningen. Mijn vader werkte daar bij het veer Kruiningen - Perkpolder. Later zijn we naar Goes verhuist. Ik werd op deze site attent gemaakt door Ronald Francois. Wij werken samen in het ziekenhuis Walcheren, ook werken daar de zusjes Bot die ook in de Julianastraat woonden en later zijn verhuist naar Ritthem, hun namen zijn Marga en Ellie. Hartstikke leuk allemaal. Ik heet van mijn meisjesnaam Corry van Wanrooy. Gunst ik vind dit wel zo leuk. Zelf heb ik weinig of geen foto's van Hansweert Oost. Blij dat ik deze site kon bezoeken, in ieder geval zet ik de site bij de favorieten.

Heel erg bedankt.

Corry van Wanrooy / 's HeerAbtskerke

 


Naam: Jan le Duc Maandag 08 februari 2010 - 13:58:00
E-mail: jthleduc@gmail.com
Homepage:
Reactie:

Heel erg leuk en grondig. Mogen we ook materiaal kopiëren voor ons onderzoek naar een toeristenroute door Hansweert? Namens de dorpsraad van Hansweert, werkgroep Parlevinkerpad.
 

Jan le Duc / Hansweert

 

Reactie webmaster via mail gegeven.

 


Naam: Lisette van Stee Woensdag 30 december 2009 - 19:16:00
E-mail: lisettevanstee@online.nl
Homepage:
Reactie: Ik woon al sinds 1974 in Goes, maar wilde terug naar Hansweert, tot ik ging kijken en ze net de boomdijk aan het afgraven waren. Dat was erg, in mijn ogen niets meer van het dorp over. Zonde hoor, het is niet meer het dorp zo ik het heb gekend.

 
Lisette van Stee / Goes

Reactie webmaster,

Lisette, ik neem aan dat je het hier over Hansweert-west (dorp) hebt. Ook daar is de laatste decennia heel veel veranderd.Naam: Hugo Scheurkogel Zaterdag 19 december 2009 - 09:02:00
E-mail: b.franken1@chello.nl
Homepage:
Reactie: Mooie site, mijn complimenten.
Ik heb totaal niets met Hansweert maar aangezien mijn vader er geboren is en mijn familie op foto's en filmpjes staan vond ik het toch leuk om alles eens te bekijken. Ik moet zeggen een prachtig stukje werk. Wel jammer dat je niet zomaar naar het hoofdmenu kan teruggaan, maar ja een kleinigheidje heb je altijd.

 
Hugo Scheurkogel / ZwijndrechtNaam: Jo Jopse Heijnsdijk Woensdag 02 december 2009 - 21:00:03
E-mail: framboos@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Fijne site. Ik geniet er nogal eens van als oude Answestenaar, al is het jaren geleden. Ik woonde er van 1926 tot 1946. Ik ben toen getrouwd en naar Goes gegaan. Mijn vader werkte eerst bij Dhr de Groof en en heeft toen later alles overgenomen. Ik ben in Hansweert op de lagere school geweest met als hoofd Meester Luteyn.                                                            

Groetjes,

Jo Jopse Heijnsdijk / Goes


Naam: Hetty Ouwendijk-Gijssen Woensdag 11 november 2009 - 19:27:55
E-mail: j.h.ouwendijk@kpnmail.nl
Homepage:
Reactie:

Wat een prachtige foto's. Mijn opa en oma woonden vroeger in de Julianastraat (sluiswachtersbuurt?). Mijn opa was destijds kapitein op een sleepboot en later getijdeman. Hij heette Jan Gijssen en was getrouwd met Helena de Regt. Ze hadden 4 kinderen, mijn vader en drie zussen, Gre, Nel en Jeanette.

Bedankt voor de mooie foto's,

Hetty Ouwendijk-Gijssen / Rozenburg zh


Naam: Marieken Stobbelaar-Durinck Zaterdag  07 november 2009 - 13:20:38
E-mail: mstobby@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Eerst en vooral een compliment voor Uw mooie website. Ook is was op het internaat in Maria-Oord en heb de watersnood meegemaakt. Ben toen heel goed opgevangen bij de Fam. ten Cate in Goes tot mijn ouders in de gelegenheid waren me te komen ophalen. Nadien ook in Lyenbroek geweest tot het internaat opgegeven is. Daarna nog twee jaar op pensionaat in Hulst geweest. Er zijn veel herinneringen naar boven gekomen. Die schoolvriendin van Adelien Wanders was ik. Volgend jaar als alles meezit en ze komt naar Nederland, komen wij zeker op Hansweert eens kijken.

Vriendelijke groeten,

Marieken Durinck / Kloosterzande


Naam: Adriana Cafra (Adelien Wanders) Donderdag  05 november 2009 - 04:30:52
E-mail: adrianadavid@aapt.net.au
Homepage:
Reactie:

Mijn school vriendin in Holland heeft mij verteld van deze website. Wij zijn samen op Maria-Oord geweest. Ik van 1946 tot 1954 en hebben daar de watersnoodramp meegemaakt. In die tijd waren er bijna 100 kinderen op die school in Hansweert. Ik ben met mijn familie naar Australia gegaan in 1955. Ik heb bijna alles bekeken op de website, vooral alles wat te doen had met het internaat. Om dat allemaal weer te zien nam mij meer als 55 jaren terug naar die tijd en plaats. Ik heb ook nog een paar foto's van Maria-Oord onder water. Die hebben wij gemaakt toen wij weer terug aan boord waren en naar Antwerpen gingen met ons schip door het kanaal. Ook een paar foto's van ons schip de Rijnland toen mijn vader (hij was daar kapitein op) een 'klein' ongelukje met de brug over het kanaal gehad heeft in 1949 of 1950. Misschien zou die interessant zijn voor deze website.

Adelien Wanders / Mornington Victoria Australia


Naam: Hans Scheurkogel Donderdag  22 oktober 2009 - 20:29:02
E-mail: jskl@ziggo.nl
Homepage:
Reactie:

Mooie site, veel herinneringen. Als klein jongetje liep ik van de Oosthavendijk, waar we woonden op nr 8 over de sluizen naar de kleuterschool (1951- 53). Zie het zo voor me en ruik de geuren van de haven nog.
Een van de twee filmpjes (voorhaven, kleine sluis 1948-1950) zou ik graag willen hebben. Is dat mogelijk? 

Hans Scheurkogel / Bavel


Naam: Marleen Stevense Zaterdag  17 oktober 2009 - 15:32:12
E-mail: marleen.nr1@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Ik vind het bijzonder het dorp terug te zien. Ik heb tot mijn 5e in Hansweert-oost gewoond. In de Rijnstraat 3 en ik heb veel herinneringen aan het dorp. Ik liep veel buiten en weet daarom nog bijna alle straten. Ook de palingen in de sloot tegenover de Scandinavische huizen. Die huizen stonden vlak bij de sluizen op een schuine weg omhoog. Ik ken zo wat mensen en heb alleen nog contact met fam Klein. Die woonde toen bij de dijk. Ik ken de oude sluizen nog goed uit die tijd en een duiker die in een pak van lood, het water daar in ging. (werkzaamheden aan de sluis). Mijn oma en opa woonde in Hans-West en ik zat daar op de kleuterschool. Vele herinneringen. Mijn pa was een Hansweertse boy, (voetballer). We kenden fam. de Munck. Ik weet dat we een vrouwelijke melkboer hadden. De boomgaard aan het einde van de Rijnstraat met kippen-huisje (daar zat ik vaak in). Ik heb nog foto's uit die tijd. Het blijft gek, een dorp in je hoofd te hebben dat niet meer bestaat. Jammer hoor!

Groet Marleen / Middelburg


Naam: Jan Minnaard Dinsdag  13 oktober 2009 - 16:15:57
E-mail: janminnaard47@hotmail.com
Homepage:
Reactie:

Ik heb enorm genoten van de mooie nostalgische foto's, met name van het sluizencomplex en Hansweert-Oost. Als kind logeerden wij vanuit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude een aantal malen bij oom Willem en tante Janna aan het einde van de Oosthavendijk. Ik heb dan ook heel fijne herinneringen aan de sluuzen waar wij dan natuurlijk altijd aan het kijken en spelen waren. Dank voor de interessante website.

Jan Minnaard / Zoeterwoude


Naam: Maatje Jung-Minnaard Zaterdag  03 oktober 2009 - 10:54:17
E-mail: maatje.jung@bluewin.ch
Homepage:
Reactie:

Ik was net een jaar uit Zwitserland terug toen de ramp 1953 kwam. De tijd daarna was vreselijk. Ik vind dit bericht prachtig en heb het doorgestuurd naar mijn nichten Mattie en Cobi Kole in Australië. Die zijn er ook weg van, woonden toen in Kruiningen en wij in de Put. Ook mijn zoon is er weg van, want die kan zich noch goed Opa een Oma in de Put herinneren. Hartelijk Dank.

Groeten aan alle die mij noch kennen.
 

Maatje Jung-Minnaard
6330 Cham/Zwitzerland


Naam: A.C. Louwerse Maandag 28 september 2009 - 11:25:38
E-mail: corbra@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Ik woonde van maart 1964 tot augustus 1967 in de Julianastraat (2c). Was toen onderwijzer aan de openbare lagere school. Erg leuk om het fotomateriaal te bekijken.

A.C. Louwerse / VlissingenNaam: Léon Polderman Woensdag 5 augustus 2009 - 09:18:03
E-mail: inktvis1@tele2.nl
Homepage:
Reactie: Hr. Poley

Met veel interesse en genoegen kijk ik naar uw site 'Answest-Oost'. Ik heb zoals U zult begrijpen daarover geen commentaar, maar wel wat ideeën die volgens mij wel begrijpelijk zijn en voortvloeien uit mijn enthousiasme van deze site. De site 'Answest-Oost' zou volgens mij best aangevuld kunnen worden met het 'Dorp-Hansweert', want ook 'West' heeft vele veranderingen moeten ondergaan met betrekking van het verdwijnen van het sluizencomplex zoals, winkels moesten sluiten, parlevinkers verdwenen, cafés konden het niet meer bolwerken en al die mensen die direct en indirect verdienden aan de scheepvaart. Natuurlijk zie ik het totaal anders dan de jongeren uit Hansweert die de oude tijd van Hansweert niet hebben gekend. De straten van Hansweert zijn voor mij grotendeels niet meer herkenbaar zo ook al die mensen die daar zijn komen wonen zijn voor mij vreemd. Daarom zou het leuk zijn om ook wat aandacht aan het Dorp te besteden, vooral foto's want die brengen zoals U op uw site laat zien vele oude herinneringen naar boven. Nogmaals wil ik benadrukken dat ik geen commentaar wil leveren op hetgeen U tot stand heeft gebracht en gezien de vele positieve reacties op 'Answest-Oost' laat zien dat vele mensen uw werk waarderen en ik alleen reageer uit wat ik al eerder aangaf, enthousiasme.

Met vriendelijke groet, Léon Polderman 

=============================================================

Reactie Rien Poleij

Momenteel ontbreekt me de tijd, maar wie weet in de nabije toekomst. De site www.hallohansweert.nl heeft al enkele oude plaatjes staan op hun site, wellicht dat dit wordt uitgebreid. Zie hieronder de link.

http://www.hallohansweert.nl/Album/schoenendoos/Schoenendoos/album/index.html


Naam: Léon Polderman Dinsdag 28 juli 2009 - 09:58:07
E-mail: inktvis1@tele2.nl
Homepage:
Reactie: Hr. Poley

Zit ik helemaal in de achterhoek [Gelderland] achter de computer en kom ik op deze site, geweldig er kwamen direct vele oude herinneringen naar boven. Ik ben zoals mijn vader ook nog parlevinker geweest. Ik leurde met kippen, kalkoenen, konijnen en ga zo maar door. Om eerlijk te zijn vond ik parlevinker vele malen mooier dan scheepsberger. Wat hebben wij, parlevinkers, veel lol gehad op de sluizen. Met Hansweert nu heb ik niets meer. Het Dorp is compleet anders geworden en de herinnering sinds enkele jaren hebben zelfs mijn leven veranderd, ik geef daaraan natuurlijk niet Hansweert de schuld, maar hetgeen er in mijn familie is voorgevallen wat velen zullen weten. Maar het leven gaat verder en als ik dan denk aan Hansweert pak ik de oude doos met foto's en zwijmel weg in gedachten. Voor mij is daarom deze site de reacties van de mensen al de foto's en de mensen die ik herken heel leuk om te zien. Toen ik nog in het bedrijf van mijn vader zat voer ik regelmatig op de zeehond, voor mij een van de leukste sleepbootjes maar het meest zat ik toch op de Inktvis mijn lievelingsschuit vandaar ook mijn e-mail adres.

Hartelijke groeten,

Léon Polderman  /  Doetinchem


Naam: Hans Treffers Vrijdag 19 juni 2009 - 15:44:03
E-mail: j.g.treffers@kpnplanet.nl
Homepage:
Reactie: In een nostalgisch moment zocht ik Hansweert op Google en kwam ik op deze site. Ik werd niet teleurgesteld! Het is mooi en goed dat dit stukje goeddeels verdwenen stukje wereld op deze manier behouden blijft. Hartelijk dank daarvoor.

Hans Treffers  /  Culemborg


Naam: André Eversdijk Maandag 6 April 2009 - 15:20:23
E-mail: ajeversdijk@online.nl
Homepage:
Reactie: Een geweldige website.
Heb zelf van 1962 tot 1971 in De Put gewoond.                                                                                                                              
Nu als projectleider bij Rijkswaterstaat op zoek naar foto's van de oude sluizen kwam ik deze site tegen.                   
Roept weer vele herinneringen op.

André Eversdijk  /  Vlissingen


Naam: Ad Durinck Zaterdag 28 Maart 2009 - 20:29:00
E-mail: an.durinck@kpnmail.nl
Homepage:
Reactie: Geachte heer Poley, geweldig dat u er zoveel werk van heb gemaakt. Mijn ouders Cornelis Durinck en Emelie Mollet zijn geboren in Hansweert. Zelf heb ik met de stoomboot Goliath en later met de motorsleepboot Goliath 2 vele malen Hansweert aangedaan. Het was een feest om in Hansweert boodschappen te doen Slager Westrate, bakker Peet de Boer,groenten bij Potter, bediening door vriendelijk personeel fijn om weer even terug in de tijd te gaan. De foto Grote sluis vol met ijs tijdens de strenge winter van 1963 zijn de twee motorsleepboten Goliath 2 van C.L Durinck het eerst in de sluis en de Motorsleepboot Boreas van H.de Groot. In die periode was ik aan boord van de Goliath 2 korte tijd daarna ben was ik kapitein van Goliath 2.

Hartelijk bedankt voor de mooie site Ad Durinck  /  Dordrecht


Naam: Diny Walbroek-Jansen Vrijdag 6 Maart 2009 - 16:58:21
E-mail: 5212ra23@hetnet.nl
Homepage:
Reactie: Wij waren aangenaam verrast met de fotoserie over Hansweert. Het was leuk om de vroegere woonplaats van mijn schoonouders en man te zien. Mijn man en ik zijn al een paar keer terug geweest om te kijken hoe het geworden was maar wij konden het niet meer echt vinden. Jammer van de huizen en de sluizen, alles is weg. Mijn schoonouders, Arie en Francien Walbroek, woonden in de Put. 

Met vriendelijke groet Diny Walbroek-Jansen  /  's-Hertogenbosch


Naam: Renate  Woensdag 18 Februari 2009 - 16:36:29
E-mail: reetsteen@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Ik ben op zoek naar een luchtfoto van het oude sluizencomplex van voor de demping. In Kai munk hangt in de zaal een mooi grote foto. Wie kan mij aan zo soortgelijks helpen of evt. een negatief.                                                                                                               

Renate / Hansweert

Naam: Gerrit Duinkerke Zondag 15 Februari 2009 - 22:45:54
E-mail: gduinkerke@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Het is zomaar een rustig dagje thuis achter de computer en iedere keer weer kijk je met plezier terug naar al deze mooie foto's met de daarbij behorende herinneringen.
 

Het blijft mooi en zal wel voor altijd blijven.

Gerrit / Oost-Souburg


Naam: Mariska Zondag 15 Februari 2009 - 15:23:00
E-mail: bobo@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie:

Leuk om sommige dingen terug te zien.                                                                                                                                    
Vroeger fietste ik als jong meisje vaak over de sluizen van west naar oost.
Als ik bij me ouders ben loop ik daar nog wel eens rond en denk dan terug aan een leuke jeugd op Hansweert.

Mariska / Goes


Naam: J.M.J. van Immerseel Zondag 04 Januari 2009 - 10:15:22
E-mail: r.van.immerseel@zonnet.nl
Homepage:
Reactie: Uw reportage gezien en in een woord het is fantastisch zoals U dat voor elkaar heeft gekregen, ondergetekende is zelf in Schore geboren onder de Schoorse brug ( 27 april 1927). Mijn vader heeft nog als brugwachter op de Vlake brug gewerkt en daarna als sluiswachter in Hansweert. Wij woonden op de kanaalweg naast onze buurman Steutel, het huis nummer weet ik niet meer, maar in het eerste huis woonde Fam Franken. In het tweede complex van vier woonde in het derde huis Fam v. Immerseel. In de oorlog is daar een vliegtuig neergestort en is de Echtgenote en haar zoon verbrand. In het derde complex in het laatste huis woonde Fam Geldof aan dit huis zat ook de brievenbus. Als dit ooit in boekvorm wordt uitgegeven dan zal ik daar zeker een exemplaar van kopen, voor de rest wens ik U en het Gezin een voorspoedig nieuwjaar toe. 

J.M.J. van Immerseel / Rotterdam


Naam: Renate  Vrijdag 26 December 2008 - 13:12:22
E-mail: reetsteen@hotmail.com
Homepage:
Reactie: De laatste foto's zijn erg mooi. Ik kom zo steeds meer te weten over Hansweert.                                                                                                                 

Renate / Hansweert

Naam: Maddie Meulbroek Woensdag 24 December 2008 - 17:56:20
E-mail: maddiemeulbroek@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Ik wens iedereen heel fijne feestdagen!!!
Ik loop al een tijdje rond met een idee om een dag per jaar als Answest-oost-dag te gaan houden, bijvoorbeeld de 2de zaterdag van mei of van september. Ik weet dat regelmatig nog de oude bewoners Hansweert bezoeken, als we dan een datum afspreken, komen we zo elkaar weer eens tegen. Dus zonder verplichtingen, maar gewoon komen op die dag, en ook leuk om jullie, Piet en Riet en Rien Poley eens te ontmoeten op de sluizen!!
Hopelijk is hier animo voor, laat dat dan weten hier in het gastenboek of mail mij even, zou ik heel leuk vinden!!
Groetjes aan iedereen, die nog steeds met een blij gevoel aan Hansweert-oost denkt!!

Maddie / Sliedrecht


Naam: Ronald Kok Woensdag 24 December 2008 - 15:55:30
E-mail: ronald.kok@analist.nl
Homepage:
Reactie: Hallo oom Piet en tante Riet,
Alvast prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2009 toegewenst! Ik zal laten weten als ik weer een keer in de buurt ben.

Gr Ronald / Utrecht

Schrijf nieuw bericht
Naam: Bram Wondergem Woensdag 22 Oktober 2008 - 16:37:30
E-mail: bwondergem@dds.nl
Homepage:
Reactie: Mijn vader, Piet Wondergem, was werkzaam als electricien bij rijkswaterstaat. Vanaf zijn trouwen in 1949 heeft hij in het meest rechtse gebouw op de Oosthavendijk gewoond. Ik ben daar in 1950 geboren. December 1952 zijn we naar Arnhem verhuist. Ik heb erg genoten van deze site. Er moeten in het fotoboek van mijn ouders ook nog wel foto's te vinden zijn. Als ik ze heb zal ik contact opnemen. Groet Bram

Schrijf nieuw bericht
Naam: Armin Frick Donderdag 2 Oktober 2008 - 14:14:55
E-mail: fricktraction@mac.com
Homepage:
Reactie: Als ehemaliger rheinmatrose hat mich diese, sehr gute web-site, riesig gefreut. Chapeau!!!                                           

Schrijf nieuw bericht
Naam: M. Borger    Zaterdag 9 Augustus 2008 - 21:17:31
E-mail: meesborger@quicknet.nl
Homepage:
Reactie: Leuke site !!                                                                                                                                                                             

Schrijf nieuw bericht
Naam: J. Valstar Vrijdag 25 Juli 2008 - 20:29:27
E-mail: jasperrr@chello.nl
Homepage:
Reactie: Rond 1980 logeerde ik [toen ca 13jr] een week in Oostdijk - we reden toen door het halfgesloopte dorp. Het maakte zoveel indruk dat ik er tot op de dag van vandaag een fascinatie aan over heb gehouden. Meer dan een herhaling van ''gewest tot gewest'' kon ik vroeger niet vinden - maar mbv internet kom ik 30 jaar later toch nog aan me trekken. Prachtige site! Ben in juni voor het eerst weer terug geweest. Het blijft bizar. J. Valstar Landsmeer

Schrijf nieuw bericht
Naam: j.minderhoud Maandag 9 Juni 2008 - 20:05:35
E-mail: jeroen_minderhoud.hotmail.com
Homepage:
Reactie: een hele mooie site, ga zo door !!! groeten jeroen minderhoud (answest)                                                                                                                                   

Schrijf nieuw bericht
Naam: René Joosse Dinsdag 20 Mei 2008 - 22:04:33
E-mail: info@camping-marevara.com
Homepage: www.camping-marevara.com
Reactie: Hallo Piet,Riet,Rien & Carla. Ik heb vanavond eens op mijn gemak de hele website zitten bekijken,en toch zit er voor mij als Schorenaar eigenlijk best wel veel herinnering in. De sluiswachtersbuurt in oost waar ik als heel klein jochie naar mijn opa en oma ging. De MAVO tijd in Kruiningen waar ik 2x daags door oost moest en altijd die sluizen tegenhad, vooral 's morgens en dan steevast te laat op school kwam, 's middags op de sluis blijven hangen voordat je naar huis ging, want het was daar eigenlijk altijd wel gezellig. De meeste tijd is wel in west doorgebracht,ik heb daar dan ook mijn Carla vandaan gehaald zoals jullie wel weten.(die trouwens nog bij jullie in de buurt heeft gewoond in de julianastraat) Heel veel succes nog verder met de site en tot ziens een keer. Groeten vanuit Magyaregregy (Hongarije) René Joosse

Schrijf nieuw bericht
Naam: P.G.Wortel Zondag 18 Mei 2008 - 13:08:21
E-mail: p.wortel@quicknet.nl
Homepage:
Reactie: Hallo, Ik ben Piet wortel zoon van Jaap Wortel en Jony Nelis. Ik heb gewoond in de put op nr 20 (oosthavendijk)en ben op 11 jarige leeftijd vertrokken omdat mijn vader die bij de douane was overgeplaatst werdt naar den Helder in 1969. Ik ben daarna nog steeds op bezoek geweest in hansweert, omdat ik er ook vrienden heb wonen de fam de fouw. Ik vind het leuk om deze site te bezoeken, en misschien kan ik met oude buurtjes kontakten groeten Piet

Schrijf nieuw bericht
Naam: Christiaan Timmerman Zaterdag 3 Mei 2008 - 08:03:27
E-mail: cgtimmerman@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Geachte heer Poley, Een heel erg mooi document over Hansweert-Oost. Zelf heb ik zowel in Hansweert-West als in -Oost gewoond. Eerst bij mijn ouders in een salonwagen op het sluizencomplex (mijn vader deed onderhoud aan het kanaal en later vernieuwing van de aanlegsteigers te Kruiningen (t.b.v. de veerdienst). Nadat mijn ouders naar elders waren verhuisd, ben ik nog een jaartje in huis geweest bij de fam. Borger. Het was een heerlijke tijd in Hansweert en denk er nog vaak aan. Ben er jaren geleden nog eenmaal geweest en schrok van het aanzicht: "Klein Antwerpen"was niet meer; helaas! De foto's, de namen en gezichten deden mij weer even teruggaan naar een onvergetelijk deel van mijn jeugd; mijn dank hiervoor.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Elly Kriekaard Dinsdag 29 April 2008 - 11:20:38
E-mail: kriekaard@gmail.com
Homepage:
Reactie: Hallo Piet Heb erg genoten van je site, heel leuk om ook foto's van mijn tantes "de melkmeisjes" Jo en Catrien er terug te vinden. Ook ik heb, als kind, heel wat uren in Hansweert-Oost en de sluizen vertoefd. Dit is puur nostalgie!

Schrijf nieuw bericht
Naam: Miranda Dinsdag 15 April 2008 - 13:00:44
E-mail: mirandadenooijer@yahoo.com
Homepage:
Reactie: Geweldige site! Erg leuk om in het Nieuwe Zeeland een stukje geschiedenis over het oude Zeeland te lezen!!! Groetjes Miranda

Schrijf nieuw bericht
Naam: Wim van den Berge Zaterdag 5 April 2008 - 15:31:05
E-mail: Willemvandenberge@Hetnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet. Je hebt het verdwenen, maar zeer zeker niet vergeten, dorp bijna weer doen herleven. Van "50 tot april "67 heb ik er een fijne jeugd gehad. Een paar herinneringen: televisie kijken bij Mevrouw Elsman. Vuurtje stoken op de dijk of op de vloedlijn. Irritatie, als op weg van of naar de lagere school de benedenkant van de kleine sluis en bovenkant van de grote sluis open stonden. Zwemmen(en van de dukdalven springen) voor de grote sluis of aan het Strandje. Mijn hartelijke dank. Een waardevol document. Groeten aan oude bekenden. Wim van den Berge

Schrijf nieuw bericht
Naam: Manja Dinsdag 1 April 2008 - 11:28:42
E-mail: hcpoley@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: We hebben de site bekeken. Het is een mooie herinnering aan vroeger zeker voor de oud-bewoners.                                                                                         

Schrijf nieuw bericht
Naam: Joost de Bakker Zondag 30 Maart 2008 - 17:45:15
E-mail: joostj@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: In augustus 1952 kwam ik als achtjarige op school in Mariaoord. Zuster Geertruda heinner ik mij nog levendig. Evenals de rampnacht, wij werden wakker toen het water al over de vensterbanken stroomde, we konden nog net wat kleren grijpen en de villa invluchten. Wij waren maar net op tijd boven. Wij hebben geholpen met lakens aan elkaar knopen om Paul de Bakker te helpen. Wij werden naar Goes geevacueerd. De school is hierna nog enkele jaren voortgezet in Lyenbroek bij Sittard en uiteindelijk opgegeven. De foto's op deze site laten mij het verleden weer helemaal terug beleven. Ik vind het zeer mooi. Groeten Joost de Bakker oud leerling Mariaoord

Schrijf nieuw bericht
Naam: Bert Drenth Dinsdag 25 Maart 2008 - 14:41:28
E-mail: bjwdrenth@planet.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet, Met ongelooflijk veel plezier heb ik deze prachtige herinneringen aan 'onze Hansweert-Oost' bekeken. Geweldinge gevoelens komen toch weer boven aan een mooie jeugd die ik daar gehad heb. Heel veel dank voor al je werk. Verder uiteraard de hartelijke groeten aan een ieder die zich mij nog kunnen herinneren. Bert Drenth

Schrijf nieuw bericht
Naam: Eduard en Lydie Rijsdijk Maandag 24 Maart 2008 - 11:43:42
E-mail: ljwrijsdijk@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet en Riet, Gisteren voor de zoveelste keer de site bekeken met de weer nieuwe aangevulde foto's. Leuk als je er een foto op ziet staan met jezelf (Eduard) en een aantal oud-collega's. We genieten er iedere keer opnieuw weer van. We hebben zelf toen we pas getrouwd waren ook nog bijna 8 jaar in Oost gewoond, op de Hansweertsestraatweg no.12. Het boek is nog niet dicht, want er komen natuurlijk steeds weer nieuwe aanvullingen. Een prachtig stuk werk waar je met recht trots op kunt zijn! Hartelijke groeten, Eduard en Lydie Rijsdijk

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jelto Drenth Zondag 23 Maart 2008 - 12:25:00
E-mail: Atelierjelle@hetnet.nl
Homepage: www.Atelierjelle.nl
Reactie: Ik werd door mijn broer getipt over deze site. Een ware belevenis om a terug te gaan in de tijd dat ik daar naar school ging. b de geschiedenis ervoor en hoe het eruit zag. c treurig dat dat nu alles weg is. MAAR de herrinnering kan via deze foto's weer levend gemaakt worden. WAT EEN WERK ZEG BEDANKT Jelto Drenth

Schrijf nieuw bericht
Naam: Fred Schermer Donderdag 13 Maart 2008 - 23:19:50
E-mail: scher873@planet.nl
Homepage:
Reactie: Ik vind dit een heel leuke web site. Omdat ik vroeger in mijn jeugd in Hansweert op de Kanaalweg nummer 9 gewoond heb. Toch doet het mij geen fijn gevoel geven als ik zie dat dit alles niet meer bestaat want ik heb aan Hansweert oost toch nog heel fijne herinneringen. Groeten Fred.

Schrijf nieuw bericht
Naam: A.J. Polderman Woensdag 12 Maart 2008 - 14:05:48
E-mail: ad.polderman@planet.nl
Homepage:
Reactie: Als zoon en kleinzoon van inwoners van Hansweert ben ik zeer getroffen door uw site. Zelfs voor mij nog zeer veel herkenbare punten. Onder aan het lied van Hans de weerd, van mijn oom Cees Oele, staat nog een handgeschreven aantekening van mijn vader: Herman Polderman,zoon van Jan Polderman,de oud directeur van Scheldegalm. Kennelijk was dit documentje ooit van hem? Bestaat er ook zo veel informatie over het grote (west)Hansweert? Groeten, Ad Polderman, Waddinxveen

Schrijf nieuw bericht
Naam: Ab Drenth Maandag 10 Maart 2008 - 16:18:06
E-mail: ab.drenth@tiscali.nl
Homepage:
Reactie: Door toeval vond ik deze site, ik heb er enorm van genoten. Mijn laatste herrinering was zoals op een van de laatste foto,s alles weg behalve de werkplaats en het huis waar ik mijn jeugd door bracht. ik werd er plotseling mee geconfronteerd toen ik uit Kruiningen aan kwam rijden bij het oude sportveld. Dat was een hele schok, alsof ze een stuk van je jeugd wegpakken, als iets uit een bange droom.... alles weg behalve jouw huis..... ik ga zeker zoeken of ik nog foto's heb die interessant kunnen zijn.

Schrijf nieuw bericht
Naam: euphro borger Zondag 9 Maart 2008 - 19:42:49
E-mail: rijnberg.p@hetnet.nl
Homepage:
Reactie: Meneer Poley wat een mooie site heeft u gemaakt van Hansweert-oost. Alles wat onder water is heeft u weer boven water gehaald. Zelf heb ik van 1950 t/m 1971 in Hansweert-oost gewoond. Vele herinneringen kwamen weer boven. Groetjes aan iedereen euphro!!!!!

Schrijf nieuw bericht
Naam: jan-willem van koeveringe Maandag 25 Februari 2008 - 19:36:29
E-mail: jwk@justionadvocaten.nl
Homepage:
Reactie: Wat een leuke site. Ik heb de foto's gezien (1953-1980) en heb genoten. Ik heb zelf van 1962 tot en met 1975 in Hansweert-oost gewoond. Met het zien van de foto's kwamen veel (mooie) herinneringen terug. Mooi om een beeld te hebben van een straatbeeld dat diep in je zit maar niet meer tastbaar is. De schrijver is overigens een "kenner" .Vele namen herinner ik mij (alhoewel ik toen uiteraard nog slechts kind was). Een mooi beeld. Dank je wel!

Schrijf nieuw bericht
Naam: Dorien Zoeteweij-Rijkhals Donderdag 21 Februari 2008 - 11:44:13
E-mail: bazoetewei@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Hallo,ik ben Dorien Zoeteweij-Rijkhals, Ik ben een dochter van Dies en Dora Rijkhals. Ik heb net alle foto`s bekeken van vroeger en vond het zo leuk,dat ik nu al 2uur aan het printen ben voor foto`s. Ik heb besloten om mijn vader hier een groot plezier mee te doen. Ik ga er namelijk een fotoreportage in fotoalbums van maken van mij voor hem. Ik denk dat ik hem daar een heel groot plezier mee ga doen. Mijn complimenten voor deze website. Groetend, Dorien

Schrijf nieuw bericht
Naam: Gerrit en Leny Duinkerke Dinsdag 19 Februari 2008 - 18:53:36
E-mail: gduinkerke@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste buurman Piet en bure Riet, sinds een paar weken heb ik een laptop dus kan ik een mailtje doen. De foto's van Answest bin mooi maar dat wisten jullie al he. Buurman, gefeliciteerd met uw verjaardag, nog vele gezonde jaren erbij. Ook buurtje gefeliciteerd natuurlijk, doe een ieder de groeten en een fijne dag verder, groeten van Gerrie en Leny.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Rini Willemse Zondag 17 Februari 2008 - 17:53:08
E-mail: riniw@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Bij de reactie van Peter sluit ik mij aan ,,, echt een te gekke site waar vele uurtjes in zitten. Leuk de foto`s van answest oost en de sluizen waar we vroeger vele uurtjes vertoeft hebben. Ook de ijscoboer op de foto een kwartje voor een ijsje waar is de tijd gebleven. mvg Rini Willemse

Schrijf nieuw bericht
Naam: Peter Schouwenaar Zondag 17 Februari 2008 - 17:17:03
E-mail: peetor@gmail.com
Homepage:
Reactie: Geachte heer Poley Wat een prachtig stukje geschiedenis over Answest-oost en het oude sluizencomplex. Als oud-Hansweertenaar komen weer vele herinneringen boven. Woensdagmiddag bijna altijd op bezoek bij Opa en Oma van der Vlies (Jo en Mina) die woonden in de sluiswachtersbuurt. Op het veldje voor hun huis spelen met Wannes Polderman. Daarna regelmatig op het oude sluizencomplex gespeeld en gevist. Weer later iedere dag met de fiets over de sluizen op weg naar de MAVO in Kruiningen En nu... alles weg alleen de mooie herinneringen nog over Goed dat u alles heeft vastgelegd Er zal wel veel werk aan te pas zijn gekomen, maar dat is het waard Een mooi stuk verleden weer teruggehaald naar het heden Ga zo voort

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jo Noordhoek Zondag 10 Februari 2008 - 22:42:21
E-mail: lutetia@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Piet ik heb je site bekeken, het was de moeite waard, veel bekenden gezien,en er kwamen veel herinneringen naar boven.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Frans Stobbelaar Vrijdag 1 Februari 2008 - 20:43:23
E-mail: frasto35@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet, Via een tip heb ik je website bekeken, je hebt er iets moois van gemaakt, proficiat !!! Groeten van een oud Hansweertenaar.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Corry Back-Vermeulen Dinsdag 22 Januari 2008 - 22:43:47
E-mail: jback@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Hallo, Jack en ik hebben ontzettend genoten van al dat oude beeldmateriaal.Wat een nostalgie en wat vreselijk jammer dat dit voorbij is maar goed de klok kun je niet terugdraaien. Over de sluizen heb ik vaak genoeg gelopen en ook gefietst. Ik moest als klein meisje n.l.tussen de middag dikwijls met een fietstas met brood naar "de overkant" en dat was dan voor het Maria-oord.Ook vriendinnen woonden aan de overkant.Later mijn man Jack leren kennen.Hij voer in die tijd op de Thermo,en was nogal eens bij Reini in 't cafe.Hij vindt het nog steeds een van de gezelligste cafe's waar hij kwam.Hij voetbalde ook aan de "overkant" dus daar wren we ook veel.Tussendoor om een ijsje bij Van Paasen,want dat vond ik lekkerder dan van Kuzee. Mijn vader was bakker zoals de meeste mensen wel weten. Toen hij zich vestigde op Hansweert,komend uit "de zak"ging hij natuurlijk ook op pad met zijn brood naar de sluizen.Terwij hij stond te verkopen en natuurlijk kletsen zakte zijn fiets met brood tussen wal en schip.Hij wist toen niet dat water in een sluis ging zakken.Hier is ie natuurlijk dikwijls mee gepest.Wel leuk overigens. Onze complimenten over deze site.PRACHTIG!!!

Schrijf nieuw bericht
Naam: Tamara Ocké-Polderman Zondag 9 December 2007 - 19:38:45
E-mail: p.ocke@hetnet.nl
Homepage:
Reactie: Hallo Piet, Ik vind uw site super mooi, en het roept veel herinneringen op. Het aller mooiste vind ik de foto's van mijn opa Leen Polderman en van mijn vader Kees Polderman. De zeerover van de Westerschelde(haha), geen zee is hem te hoog en hij ging voor niemand uit de weg, dat is het werk van een Echte Berger. Toppie pa! De foto's van de oude sluizen zijn ook mooi, ik ben daar veel over heen gefietst. Ik heb in Kruiningen op school gezeten. Het eerste jaar ben ik door Hansweert-Oost gefietst. Het tweede jaar over de oude vluchthaven. Het derde en het vierde jaar door en langs de bouwput van de nu huidige sluizen. Ik woon nog steeds in Hansweert, en daar ben ik trots op. We wonen aan de Boomdijk, op de vroegere plaats van de kleuterschool. Groetjes Tamara Ocké-Polderman

Schrijf nieuw bericht
Naam: TANNY BAERT Zaterdag 24 November 2007 - 21:51:19
E-mail: kltanny@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: mijn complimenten met deze site. ik ben er geboren,op de kanaalweg.ik ben een dochter van Tannetje Wabeke en Marinus Baert.dus ik vond het geweldig om terug te zien.Ik heb een poosje in Rotterdam gewoond maar Hansweert bleef trekken ,nu woon ik hier weer sinds 1976.En vreselijk naar mijn zin.

Schrijf nieuw bericht
Naam: carla klink walbroek Donderdag 22 November 2007 - 17:33:09
E-mail: carla.klink@live.nl
Homepage:
Reactie: hoi Wat een leuke site zeg.Vroeger heb ik ook in de put gewoond, en nu al die mooie foto,s en verhalen.Ook stond Mariaoord er nog op,daar heb ik nog 7 jaar gewerkt. Deze website heb ik van iemand uit Zierikzee gekregen waar ik nu zelf ook woon al 36 jaar bedankt hier voor groeten van Carla Klink Walbroek

Schrijf nieuw bericht
Naam: Elly Biesheuvel Vrijdag 9 November 2007 - 13:03:37
E-mail: elly@peperbuske.nl
Homepage:
Reactie: Wat een mooie foto's van oud Hansweert. Ik ben zelf getogen in Bergen op Zoom. Wat zou ik gelukkig prijzen als er een dergelijke verzameling van oude foto's van Bergen op Zoom zou bestaan. Dank voor het samenstellen van de site.

Schrijf nieuw bericht Schrijf nieuw bericht
Naam: Johan Verstrate Vrijdag 2 November 2007 - 23:52:08
E-mail: jdverstrate@planet.nl
Homepage:
Reactie: Complimenten vanuit Zierikzee!! Dit is wat ik nodig had om mijn geschiedenis en Zeeland-beeld bij te werken. Ik heb dit alles net niet mogen meemaken, simpelweg omdat ik nog niet geboren was. Tja, ik weet ook niet goed wat ik er van moet denken, of het goed is dat de economie zó voorrang krijgt. Het doet altijd pijn als ze schitterende dingen afbreken, maar we mogen middels deze site toch terugzien op Hansweert-Oost, zo blijft het tóch een beetje bestaan!! Klasse!! Een suggestie: zet er ook eens een mooie plattegrond op met de gebouwen en straatnamen van het hele gebied. Nu heb ik wel een beeld in mijn hoofd, maar het is een chaos waar welke foto genomen is. Een plattegrondje zou veel duidelijk maken! Succes met de site!! Groeten Johan Verstrate

Schrijf nieuw bericht
Naam: Anita den Boer Vrijdag 2 November 2007 - 16:34:41
E-mail: guusenanita@zonnet.nl
Homepage:
Reactie: Een geweldige site, ik ben zelf geboren, en opgegroeid op kanaalweg 29. Ook vond ik het erg leuk om de drankvergunning in beeld te zien van mijn opa, die eerst het cafe had en later mijn moeder en vader deze heeft overgenomen. Dat was cafe ,T Anker Triest als je ziet dat alles afgebroken word, maar ook op Hansweert-west is het nu ook prima wonen, maar als ik kon kiezen,dan graag weer terug naar oost. Groetjes Anita den Boer.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Christian van 't Westende Vrijdag 14 September 2007 - 21:51:02
E-mail: cvtwestende@kpnplanet.nl
Homepage:
Reactie: Geachte Piet Poley, Ik vind deze pagina in 1 woord geweldig!!!!!                                                                                                                                  .    

Schrijf nieuw bericht
Naam: Anke Blok Donderdag 6 September 2007 - 10:31:58
E-mail: lokblok@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste meneer Poley, Wat een mooie site wat komen er weer veel herinneringen boven! u was van de week nog bij mijn vader Anton Blok in Ter Valcke wat jammer dat hij nu te ziek is om dit te zien. Wij woonde vroeger op de Hansweertsestraatweg 24a wat was het fijn om daar te wonen dat besef je later pas. Mijn ouders Anton en Adrie hebben altijd heimwee gehad ik heb zelf weinig foto's van Hansweert Oost zelfs geen foto van ons huis wat leuk om dit weer te zien Bedankt!! groeten Anke Blok

Schrijf nieuw bericht
Naam: Spike Woensdag 22 Augustus 2007 - 20:33:49
E-mail: spikeyyyy@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Ik ben in Vlissingen geboren, dus heb sowieso iets met water, scheepvaart sluizen en bruggen. Woon nu in Breda, maar ben een aantal keren zowel in Wemeldinge als Hansweert geweest. Het is werkelijk ongelofelijk dat ze in de jaren '80 zo'n drastische beslissing hebben genomen om een half dorp als Hansweert af te breken. Ze hadden beter de huidige sluizen op de plek kunnen bouwen waar de oude sluizen ooit lagen. Die hadden ze gewoon kunnen vernieuwen, en mocht het niet helemaal gepast hebben dan hadden ze enkele huizen of straten kunnen afbreken ipv een half dorp dat persee verwoest moest worden. De populatie had in dat geval alleen maar beter geweest dan nu 't geval is. Goed, het is anders gegaan. Hadden ze dan niks met het oude sluizencomplex kunnen doen dan het alleen maar laten doodbloeden ervan? In Wemeldinge hebben ze sinds het vervallen van hun sluizen er een jachthaven voor teruggekregen, dat in elk geval nog een aantrekkingskracht en leven heeft. Snap niet waarom ze dat in Hansweert niet ook gedaan hebben, dan was het allemaal veel minder doods geweest. Blijft nog een laatste mogelijkheid over om het dorp nog uit te breiden richting het verlegde kanaal. Met enkele straten en woningen erbij zit je zo weer aan het kanaal. En als ze aan de andere kant ook weer gaan her-opbouwen dan zou Hansweert-Oost zomaar weer kunnen 'opstaan uit de dood'. Alleen zal het (als het al mogelijk zou zijn) nooit meer zo worden als in de vorige eeuw, het is diep triest.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Mieke Bruin Dinsdag 7 Augustus 2007 - 22:21:18
E-mail: miekebruin@hetnet.nl
Homepage:
Reactie: Ben vandaag weer eens terug geweest in mijn geboortedorp Hansweert. Mijn ouders woonden van 1954 tot 1965 op de Oosthavendijk 6. Mijn vader Gerard Bruin werkte bij de douane in Hansweert. Er is heel veel veranderd in Hansweert. Van een vorig bezoek weet ik nog dat het feit dat "onze" oude sluizen er niet meer waren, onze heel woonomeving weg was, een hele grote indruk bij me achterliet. Toch ga ik gemiddel 1x per jaar terug naar Zeeland. Soms dus ook naar Hansweert. Ik woon in Limburg en ik wilde vandaag aan mijn man uitleggen hoe vroeger de sluizen liepen en waar wij woonden. Vond ik erg lastig. Ben op internet gaan zoeken en vond deze site. Met een foto van de vroegere sluizen. Geweldig. Gelijk alle foto's bekeken en het gastenboek. Sommige namen kwamen bekend voor (lizette jeroense bv.), alle straten en namen erg bekend. Zo leuk om te zien.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Janny Poley & Wout Soer Maandag 9 Juli 2007 - 19:05:07
E-mail: janny.wout@gmail.com
Homepage:
Reactie: Mooi, ome Piet. Zelfs vanuit Ethiopie kunnen we nu af en toe een stukje Zeeuwse en familale geschiedenis mee pikken. Hartelijke groet! Janny Poley en Wout Soer, Addis Ababa, 9 juli 2007.

Schrijf nieuw bericht
Naam: H.J. Platteschorre Woensdag 13 Juni 2007 - 12:23:48
E-mail: h.platteschorre@chello.nl
Homepage:
Reactie: Ik vind het een interessante site, ik zal hem zeker aan mijn vader laten zien.                                                                                                                            

Schrijf nieuw bericht Schrijf nieuw bericht
Naam: Jaap Aantjes Maandag 4 Juni 2007 - 15:27:02
E-mail: jhaantjes@home.nl
Homepage:
Reactie: Dit was een grote verassing, ineens zie ik mijn foto en die van mijn broers met die van mijn oude speelkameraadjes in de "put" De immense dijk, het bouwen van forten van hooibalen, appeltjes jatten in de boomgaarden naar Kruiningen, en s'winters met de slee van de dijk. Dat was nog eens een mooie jeugd. Hartelijke groeten aan ieder die zich mij nog herinnerd Jaap Aantjes

Schrijf nieuw bericht
Naam: Ilse & Petra Kellers Zondag 20 Mei 2007 - 04:52:21
E-mail: Pkell1014@aol.com
Homepage: www.CameraBooks.com
Reactie: We used to own Kanaalweg 33 in the years of 1968 to 1979. Great to see all the old images. Lots of memories. Thanks for putting the site together. Ilse Kellers, Wemeldinge Petra Kellers, Oregon, USA

Schrijf nieuw bericht
Naam: Corrie Slabbekoorn Zaterdag 24 Maart 2007 - 08:54:09
E-mail: balco@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Emotioneel al die herinneringen die bovenkomen van een heel fijne jeugd in Hansweert-Oost.                         

Schrijf nieuw bericht
Naam: N.G.IJff Zaterdag 3 Maart 2007 - 14:03:12
E-mail: ng.ijff@casema.nl
Homepage:
Reactie: Leuk om weer h.e.a. weer te zien. Heb al eens een rondje gemaakt over het oude complex. Heb daar enige jaren als marechausse veel diensten gedaan. Bij de rondgang gezien dat het alles heel erg klein was. In die tijd woonde wij eerst in de Scheldestraat nr. 28, later in de Julianastraat 6? Vandaar zijn we verhuisd Oosterhout in NB wegens verandering werkkring.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Frans Visscher Zondag 18 Februari 2007 - 21:36:08
E-mail: fwvisscher@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Prachtige Site. Heb met veel plezier de foto's bekeken. Bedankt!!                                                                         

Schrijf nieuw bericht
Naam: W.Mol Zondag 11 Februari 2007 - 13:06:06
E-mail: jybezemer@tele2.nl
Homepage:
Reactie: Heel mooi, kwamen weer veel herinneringen boven.                                                                                      

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jacco Maandag 29 Januari 2007 - 21:45:13
E-mail: kanjer@zeelandnet.nl
Homepage: http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/gedachten/
Reactie: Bedankt voor het plaatsen van mijn gedicht! Mooi gedaan in zo'n oud krante-artikel.                                      

Schrijf nieuw bericht
Naam: Sjoukje Draaijer-Zeldenrust Woensdag 24 Januari 2007 - 22:50:51
E-mail: sdraaijer@home.nl
Homepage:
Reactie: Hallo allemaal, Als eerste wil ik zeggen dat ik de website echt een top idee vind. Door deze website zijn al mijn jeugd herinneringen weer naar bovengekomen. Bij het zien van de foto´s heb je dat gevoel helemaal. Ik heb in de 11 jaren die ik heb doorgebracht in De Put alijd heel veel plezier en warmte gehad, maar op 11 jarige leeftijd kwam hier een eind aan. We verhuizden naar Dordrecht, hier heb ik tot mijn 22e gewoond. Op mijn 22e ben ik getrouwd met mn huidige man. Mijn man kwam uit Friesland en hier hebben we ons dan ook gevestigd. Ik woon nu alweer ruim 28 jaan in de waterstad van Fryslan genaamd Sneek of tewel in het Fries Snits. Maar toch denk ik nog regelmatig terug aan mijn provincie Zeeland en dan vooral Hansweert. Heb het goed hou het goed groetjes Sjoukje

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jacco Dinsdag 16 Januari 2007 - 22:46:53
E-mail: kanjer@zeelandnet.nl
Homepage: http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/gedachten/index.php
Reactie: Gedichtje over Hansweert... zie mijn homepage.                                                                                           

Schrijf nieuw bericht
Naam: Alex Bom Zaterdag 30 December 2006 - 01:03:58
E-mail: abom@zeelandnet.nl
Homepage: http://www.ninohoeve.nl
Reactie: Beste Piet, Hartelijk dank voor de voortreffelijke website van Hansweert- Oost. Oude herinneringen komen weer boven........, Wat Heerlijk...!! Groeten uit Oudelande

Schrijf nieuw bericht
Naam: Fien Overbeeke Zaterdag 30 December 2006 - 00:05:49
E-mail: k.luiken@casema.nl
Homepage:
Reactie: Van mijn moeder heb ik vernomen van deze web-site. Wat ontzettend leuk om al die oude foto's te zien. Ik was nog maar 6 jaar toen ik van de Oosthavendijk naar Breda verhuisde maar toch kan ik me er nog wel het één en ander van herinneren. Mijn complimenten.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Piet Wisse Woensdag 27 December 2006 - 17:10:18
E-mail: wisse3@msn.com
Homepage: Gewoond in Hansweert_Oost,Hansweertsestraatweg 44 van 1953t/m 1969
Reactie: Interessante website,mijn complimenten. Mijn vader was van 1953 t/m 1969 verrificateur bij de Douane is nu 88 jaar en woont in Hof Ter Veste ,MIDDELBURG De fotos komen bekend en prachtig over mijn complimenten. zelf vele jaren gevoetbald bij Hansweertse Boys en mijn jeugd in Hanweert-Oost dorrgebracht.geb.datum 31-12-1945 Wenst U allen een gezond en voorspoedig 2007. Piet Wisse,Oude Rijksweg 30,4472AH 's-HEER HENDRIKSKINDEREN

Schrijf nieuw bericht
Naam: lauw minnaar Dinsdag 26 December 2006 - 11:50:56
E-mail: l.minnaar@kpnplanet.nl
Homepage:
Reactie: Erg mooi gedaan,proficiat. ontzettend genoten van de vele mooie foto`s met onderschrift.                               

Schrijf nieuw bericht
Naam: kriss & Jess Maandag 25 December 2006 - 16:22:40
E-mail: Jess & Kriss
Homepage: jokkie brokkiee!! koekiee
Reactie: heej opa leuke site hoor! het is nu eerst kerstdag, en het is super gezellig !! -xxx- Kristy & Jessica!!!                       

Schrijf nieuw bericht Schrijf nieuw bericht
Naam: Jaap Nieuwenhuyse Zaterdag 23 December 2006 - 09:03:42
E-mail: janieuwen@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Prettige feestdagen Groeten Jaap                                                                                                                   

Schrijf nieuw bericht
Naam: Ronald, Erna en Janouk Zondag 17 December 2006 - 00:04:10
E-mail: ronald,kok@marketadvices.com
Homepage: www.marketadvices.com
Reactie: Hallo oom Piet en tante Riet, Wij wensen jullie alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Ronald, Erna en Janouk. Reykjavik IJsland

Schrijf nieuw bericht
Naam: Janny en Rinus Maas Zondag 10 December 2006 - 16:38:22
E-mail: helmamaas@12move.nl
Homepage:
Reactie: We hebben de hele serie foto's bekeken en we vonden het heel interessant. We hebben er echt van genoten. Hartelijk dank voor het vele werk dat je hieraan hebt gehad en waar wij nu van kunnen 'genieten'.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Koos Overbeeke Vrijdag 8 December 2006 - 23:30:56
E-mail: koos.overbeeke@planet.nl
Homepage:
Reactie: Schiterende site. Geweldig. Wij waren bewoners van Oosthavendijk 18 vanaf de ramp tot 1965. Het zien van deze foto's roept veel nostalgische herinneringen op. Een prachtig monument is deze site. Complimenten voor Piet Poley.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Helma Maas Donderdag 30 November 2006 - 22:49:29
E-mail: helmamaas@12move.nl
Homepage:
Reactie: Oom Piet, Indrukwekkende site. Veel meer foto's en ansichtkaarten dan een paar maanden geleden. En nu ook zelfs historische documenten erop. Een fijn stukje lokale geschiedschrijving.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Michelle Bouwman Zondag 19 November 2006 - 10:24:11
E-mail: michelle71@planet.nl
Homepage:
Reactie: Ik heb erg genoten van de site en vooral van de foto's.Ik kan me nu goed voorstellen dat oud bewoners van Hansweert-oost het erg missen. Michelle Bouwman

Schrijf nieuw bericht
Naam: Henk van Kempen Zaterdag 11 November 2006 - 00:09:19
E-mail: henkvankempen@home.nl
Homepage:
Reactie: Beste Sobat Piet Ben op je sait geweest , ik vind het geweldig het is iets om nooit meer te vergeten , ga zo door. Een oude stoters vriend Henk

Schrijf nieuw bericht
Naam: Maddie Meulbroek Zondag 27 Augustus 2006 - 00:19:26
E-mail: maddiemeulbroek@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Elke keer weer kijk ik op deze site, want Hansweert en zeker de Put vergeet ik nooit. In 1987 hadden we een reünie van de Put in Hansweert. Het zou leuk zijn als andere mensen uit de Put hier nog eens willen reageren. Ik heb nog wel contact met enkelen van hen, en dat zal ook wel blijven. Woon al sinds 1963 in Dordrecht, maar van tijd tot tijd gaan we even naar Hansweert, even mijn "roots" voelen. En ik voel helemaal met het gedicht van Dicky mee, zo mooi verwoord, helemaal zoals ik dit voel. Groetjes aan iedereen.

Schrijf nieuw bericht
Naam: RCMJ Vrijdag 4 Augustus 2006 - 20:48:55
E-mail: rcmj
Homepage: rcmj
Reactie: Hoi Opa, ook in Griekenland komt alles goed over, Groetjes Martijn en Jessica                                                                                                                   

Schrijf nieuw bericht
Naam: Tiemen van der Worp Vrijdag 21 Juli 2006 - 14:49:43
E-mail: th.worp@wxs.nl
Homepage:
Reactie: Alle complimenten! Een prachtige site met een mooi, droevig onderwerp. We denken met weemoed terug aan Opa en Opoe Potter, die vele jaren op Hansweertsestraatweg 35 (naast de gezusters Jansen)hebben gewoond. Hij werkte zoals velen, als sluisknecht. Wellicht is deze informatie toe te voegen aan de foto waarop de twee-onder-een-kap van de gezusters Jansen en Opoe en Opa Potter te zien zijn.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Bert Stulp Maandag 17 Juli 2006 - 21:22:01
E-mail: bestu@gmx.net
Homepage:
Reactie: Ik ben op zoek naar zoveel mogelijk verdwenen dorpen in Nederland en schrijf daar dan een artikel over. Nu vind ik de foto's van Hansweert-oost heel leuk om te bekijken maar ik mis toch wel wat achtergrondinformatie over dit dorpje. Bovendien: was Hansweert-oost wel een echt dorp of alleen maar een onderdeel van het grotere dorp Hansweert? Ik zou het leuk vinden om hierop een reactie te krijgen. Bedankt alvast.

Schrijf nieuw bericht
Naam: steenbakker Woensdag 28 Juni 2006 - 15:46:34
E-mail: reetsteen@hotmail.com
Homepage:
Reactie: ik ben op zoek naar fotos en info over Lange Geer nr 15 van vroeger toen het nog een slagerij was.ik ben heel nenieuwt

Schrijf nieuw bericht
Naam: Cornelis van de Guchte Maandag 1 Mei 2006 - 21:06:54
E-mail: Guwe@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Het is zeker een indrukwekkende mooie site. Ik ben dit van mijn broer te weten gekomen,en aangezien ik zelf op Hansweert (west)heb gewoond van 1944 tot 1955 op drie verschillende plaatsen te weten; Maartensbroersweg,Schoolstraat en Nieuwstraat. Daadwerkelijk heb ik meegewerkt om tijdens de watersnood vele mensen uit hun huizen te halen Vr;gr;cees.

Schrijf nieuw bericht
Naam: ja joziasse Vrijdag 28 April 2006 - 16:35:31
E-mail: exexla@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Zeer mooie en leuke site, ik kwam vroeger vaak op de oude sluizen kijken en altijd jammer gevonden dat ze er niet van bewaard hadden.

Schrijf nieuw bericht Schrijf nieuw bericht
Naam: Floris Meulbroek Donderdag 9 Maart 2006 - 15:04:37
E-mail: fmeulbroek@chello.nl
Homepage:
Reactie: Dank voor deze site. Ik ben een regelmatige bezoeker van deze site. Met veel plezier blader ik door de foto's, en zie dan ook weer de Put, de plek waar ooit ook mijn wieg heeft gestaan. Zijn er misschien nog meerdere Put-bewoners die foto's hebben uit de jaren 50/60 ? Lijkt me heel leuk om die ook te zien... Bedankt alvast voor de reacties.

Schrijf nieuw bericht
Naam: jeffrey zoetewey Dinsdag 7 Maart 2006 - 22:24:43
E-mail: masterjeffrey@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Hansweert is een dorp om van te houde het heeft een goede maar ook geen goede geschiedenis iedereen legt zich erbij neer . Hansweert is toe aan een nieuwe uitdaging meer winkels mee activiteite voor jong en zeker oud om deze geschiedenis warm in zich te dragen.' Hansweert The best

Schrijf nieuw bericht
Naam: riekie dek keijzer Maandag 20 Februari 2006 - 09:24:00
E-mail: riekie@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: wat een leuke site ik ben al lang weg uit hansweert maar vind dit heel leuk om te zien,temeer omdat ik met mijn ouders ook nog een aantal jaren in hansweert oost gewoond heb. in het grote huis later genoemd de golden gate. een stukje jeugd komt dan weer even boven. gr riekie dek keijzer kruiningen

Schrijf nieuw bericht
Naam: Lisette Jeroense Vrijdag 13 Januari 2006 - 21:53:30
E-mail: rosbeek@freeler.nl
Homepage:
Reactie: Via mijn moeder die in Kruiningen woont, kreeg ik het adres van jullie website. Wat een herinneringen bij het zien van de foto's! Als kind woonde ik in "de Put", zong in het koor van Mariaoord en was vriendin met Kathalina Koudijzer. Ze woonde in de villa voordat het "Golden Gate" werd. Er staat een foto tussen van de Put waar het Dafje van mijn oma voor onze voordeur geparkeerd staat, uniek! Je ziet zelfs de broeikas van mijn vader in onze voortuin. Bij het zien van de foto's van de sluizen loop ik weer 4x per dag van huis naar de RK school in Hansweert-west en terug. De sluizen, daar was altijd iets te zien en te spelen. Er komen weer namen van klasgenoten boven: Louise de Pauw, Estella Moesker, Catho Keijzer, Mieke Bruin, Jannie Borg, Henk de Winter. Dank voor het maken van deze bijzonder website!

Schrijf nieuw bericht
Naam: Sjaak van Loo Woensdag 11 Januari 2006 - 21:06:55
E-mail: radioloo@zeelandnet.nl
Homepage: www.radioloo.nl
Reactie: Van harte gefeliciteerd met jullie 50 jarig huwelijk. Nog vele gezonde jaren samen gewenst.. groet fam. Sjaak van Loo

Schrijf nieuw bericht
Naam: Henk v Kempen Maandag 2 Januari 2006 - 10:23:30
E-mail: henkvankempen@home.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet en Lieve Riet Heb nog alles eens bekeken en vind het geweldig ,in je mail lees ik dat je foto's op de C P hebt op geslagen kan ik die ook vinden , nog een geweldig nieuwe jaar en hoop dat je nog lang er mee door kan gaan , vele groeten en een stevige stooters poot van een oude sobat Henk

Schrijf nieuw bericht
Naam: Cees van Aert Maandag 26 December 2005 - 20:49:20
E-mail: ceesvanaert@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste buurman Piet en vriend(je) Rien, Leuk dat jullie zoveel details uit mijn jeugdjaren naar boven hebben weten te halen. Klasse. Groetjes uit Koewacht, Cees van Aert

Schrijf nieuw bericht
Naam: Sjaak van Loo Zondag 18 December 2005 - 19:33:52
E-mail: radioloo@zeelandnet.nl
Homepage: www.radioloo.nl
Reactie: Beste Rien en Piet, Jullie website over 'Oost' heeft een schitterende face-lift ondergaan! Mijn complimenten hiervoor, Oost staat zo heel compleet op de kaart. Er is nimmer een boekje verschenen 'Hansweert-Oost zoals het was' dat zo kompleet is als deze website, heel mooi. Tevens zou ik jullie vriendelijk willen danken voor de gekregen toestemming om het verhaal - Februari 1953:'Hansweert kroop door het oog van de naald en de hachelijke tocht een week later'- te mogen opnemen in het boek 'boven water'.

Schrijf nieuw bericht
Naam: Henk v Kempen Donderdag 15 September 2005 - 18:48:26
E-mail: henkvankempen@home.nl
Homepage:
Reactie: Beste Sobat Piet en Lieve Riet Heb je dagboek over de reis naar Indonesie helemaal gelezen en vind het geweldig , kan nog alles goed voor de geest halen en denk er de laatste tijd dikwijls aan , vele groetjes en een stooters poot van je sobat Henk

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jessica Zaterdag 13 Augustus 2005 - 20:34:40
E-mail: jessicapoleij@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Hoi Opa en Oma. Hier Jessica vanuit Rhodos. Hier elke dag mooi weer en warm. Groetjes aan Knabbel en Babbel. XXX Jessica

Schrijf nieuw bericht
Naam: Paul van Koeveringe Zondag 7 Augustus 2005 - 21:57:17
E-mail: paulvkoev@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet, Erg interessant om jouw belevenissen eens te lezen, tijdens de watersnoodrampnacht in Hansweert. Maar ook de foto's van Hansweert-Oost maakten indruk op mij, omdat ik als kind vaak vanuit Krabbendijke naar de sluizen in Hansweert fietste, om naar de scheepsvaart te gaan kijken op het kanaal. Door die foto's kwamen weer allerlei oude herinneringen bij mij boven. Proficiat met deze erg leuke, interessante site. Groeten, Paul van Koeveringe.

Schrijf nieuw bericht
Naam: A.F. van 't Westende Woensdag 20 Juli 2005 - 16:51:33
E-mail: avtwestende@zeelandnet.nl
Homepage:
Reactie: Beste Piet, Werkelijk een mooi stuk geschiedenis van Hansweert. Bedankt voor je inspanningen en tot ziens, Anton.                                    .

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jaap van der Klooster Maandag 6 Juni 2005 - 20:56:17
E-mail: jvdklooster@freesurf.ch
Homepage:
Reactie: Per toeval ben ik op deze site terecht gekomen en heb er enorm van genoten!! Dit is wat ik tot nu tervergeefs gezocht heb. Het geheel is met liefde voor detail samengesteld. Eerst wat info over mij, Mijn ouders hebben begin 60er jaren het huis aan de Hansweertse straatweg 14 gekocht. Wij woonden naast familie Christochowitz. Wij waren werkzaam op de Binnenvaart dus waren we niet vaak thuis, toch denk ik nog graag aan die tijd die we in Hansweert verbracht hebben. Het doet nog steeds zeer wanneer ik aan de nieuwe voorhaven sta en ik mij voorstel waar ons huis gestaan heeft. Zo zonde dat een half dorp voor de "vooruitgang" heeft moeten wijken. Ik zelf ben in Zwitzerland blijven hangen en mijn moeder woont nu in Kruiningen. Nogmaals bedankt voor deze prachtige site, heb er echt van genoten en zal zeer zeker regelmatig terugkeren. Veel groeten vanuit Zwitserland.

Schrijf nieuw bericht
Naam: amanda Woensdag 23 Maart 2005 - 15:08:22
E-mail: ik_ben_amanda@hotmail.com
Homepage:
Reactie: hoi buurman, Ik vindt het een super leuke site. egt heel leukkk!!! voor de rest weet ik niks te schrijven. dus veel groetjes van AMANDA

Schrijf nieuw bericht
Naam: Alex Bom Dinsdag 25 Januari 2005 - 21:38:01
E-mail: abom@zeelandnet.nl
Homepage: www.ninohoeve.nl
Reactie: Piet, Proficiat met de site van Answest Oost. Als ik die beelden zie komen er weer veel mooie herinneringen boven.Waar blijft de tijd......!! Vanzelfsprekend had ik graag nog wat meer foto's van de Kanaalweg gezien... Vooral doorgaan......!!!!

Schrijf nieuw bericht
Naam: ton lafranca Maandag 3 Januari 2005 - 12:15:58
E-mail: lafranca@planet.nl
Homepage:
Reactie: Hoewel mijn opa en oma (familie Driedijk-Vermont) niet uit Oost kwamen maar in de Nieuwstraat woonden (nummer 4), heb ik (ook) vele goede herinneringen aan Hansweert-Oost. In het bijzonder aan het Maria-Oord waar nogal wat famielieleden hebben gewoond. Schitterende site en nogmaals veel dank

Schrijf nieuw bericht
Naam: Ineke van Loenhout Donderdag 30 December 2004 - 20:50:54
E-mail: opweg14@krimpennet.nl
Homepage:
Reactie: Mijn complimenten voor de gemaakte site van de geschiedenis van Hansweert-oost. Logeerde vroeger vaak aan de Hansweertsestraatweg 30 bij mijn oma en opa (fam. Heijnsdijk). Heel vreemd om de beelden uit mijn jeugd op deze manier weer terug te zien Heb het webadres gekregen van mijn tante Toos Heijnsdijk. Met vriendelijke groet. Ineke van Loenhout

Schrijf nieuw bericht
Naam: Noud en Lies van Poppel Dinsdag 28 December 2004 - 09:31:46
E-mail: noudlies@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Doen jullie heel mooi en voor nu Gelukkig 2005 !                                                                                                                                                                    .

Schrijf nieuw bericht
Naam: Jessica Donderdag 16 December 2004 - 19:26:44
E-mail: jessicapoleij@hotmail.com
Homepage:
Reactie: Hoi oop, leuke site en leuk dat je ook een gastenboek hebt dus ik dacht ik schrijf er een leuk verhaaltje in. ik weet eigenlijk niks maarja. nouw ik vind het een heeeeeeeeeeeeeele leuke site!!!!!!!!!!! xxx Jessica

Schrijf nieuw bericht
Naam: P Poley Woensdag 15 December 2004 - 22:23:08
E-mail: webmaster@answest-oost.nl
Homepage: .
Reactie: Beste toekomstige kijkers, het gastenboek is nu actief.

Reacties zijn van Harte Welkom !

Piet Poley / Kruiningen.