Hansweert-Oost

   

   

 

Beste kijker,                                                                         

Welkom op de  website van het verdwenen dorpsdeel Hansweert-Oost en omgeving. In de jaren '70 van de vorige eeuw besliste de politiek dat "Het kanaal door Zuid-Beveland" verbreed en gemoderniseerd moest worden. Het gevolg was dat "Hansweert-Oost", oftewel "Answest-Oost" zoals hier in de volksmond genoemd, in de jaren '80 voorgoed van de landkaart verdween. De site bevat beelden en documentatie van Hansweert-Oost, maar tevens komt het oude sluizencomplex en kanaalgebied tot aan het verdwenen deel van Vlake (ook wel Schorebrug genoemd) gelegen ter hoogte van het dorp Schore aan de overzijde van het kanaal, de oude Vlake brug(gen) en bijbehorende dienstwoningen aan bod.

Op de volgende pagina krijgt u een menu-structuur te zien met een opdeling die gemaakt is tussen verschillende categoriŽn (Wonen en Scheepvaart), onderverdeeld in diverse perioden. Ook foto's van hoe het oude sluizen-complex er nu bij ligt en evt. informatie betreffende zaken die nu actueel zijn over dit gebied kunt u tegenkomen op de website.

Mocht u nog bruikbaar materiaal zoals foto's, documentatie voor deze site hebben of personen kennen die dit bezitten geef ons dan een seintje.  (mail)

Wij wensen u, zeker voor oud-bewoners, heel veel "nostalgisch" kijkplezier toe op deze site van de laatste eeuw van Answest-Oost, oftewel  "Het verdwenen dorp".

Piet en Rien